Primeval Mass – Nine Altars

Facebookrssmail

Primeval Mass is een eenmansproject van de Griekse multi-instrumentalist Orth. Begin 2000 is deze man begonnen met het spelen van recht toe recht aan Black-Metal, maar per gemaakt album is het meer en meer geëvolueerd naar een mix van brute Black Metal en technische Heavy/Thrash. ‘Nine Altars’ is inmiddels het vierde album. 

De nummers op ‘Nine Altars’ zijn lang en klinken vrij chaotisch, een enkele uitzondering daargelaten. Orth wil te veel ideeën in de nummers proppen en dat komt het luisterplezier niet altijd ten goede. Het enige nummer waarbij dit wel goed uitpakt is ‘The Irkallian Born’ wat samen met het instrumentale ‘Amidst Two Horizons’ en afsluiter ‘The Hourglass Still’ de beste nummers van het album zijn. 

Het instrumentale ‘Amidst Twin Horizons’ had zo op de eerste twee albums van Iron Maiden kunnen staan. Afsluiter ‘The Hourglass Still’ is qua tempo het rustigste nummer van het album en doet sterk denken aan Bathory. Meeslepend met puik gitaarwerk van Orth. 

Al met al een prima album voor mensen die houden van Black Metal, maar ook liefhebbers van Thrash en mensen die houden van het hardere NWOBHM-werk zullen met dit album wel uit de voeten kunnen. De score had hoger uitgevallen als het songmateriaal wat meer uitgebalanceerd was geweest en de productie wat minder rommelig. 
(77/100) (Katopron IX Records).       

Tracklist: 

1 Circle Of Skulls (5:39) 
2 The Irkallian Born (6:53) 
3 Night Rapture (4:46) 
4 Amidst Twin Horizons (6:07) 
5 Burning Sorcery (6:55) 
6 Orphne (5:20) 
7 Firecrowned (7:21) 
8 The Hourglass Still (11:53) 

Line Up: 

Orth – Guitars, Bass, Vocals 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ