Hexvessel – All Tree

Facebookrssmail
Genre: Folk

Afgelopen februari bracht het Finse Folk project Hexvessel hun vierde album ‘All Tree’ uit via Century Media. Oprichter Mat “Kvohst” McNerney woonde jarenlang in Engeland waar hij zijn muzikale sporen verdiende in de Extreme Metalscene. In 2009 richtte hij Hexvessel op en met dit project heeft hij eindelijk zijn thuis gevonden. Althans, naar eigen zeggen. Als voorproefje werd in januari de track ‘Son of The Sky’ op single uitgebracht.

Een mooie acappella intro van zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen op opener ‘Blessing’. En de singletrack en ‘Old Tree’, ‘Changeling’, en ‘A Sylvan Sign’ zijn mooie, dromerige tracks met veel afwisseling en hier en daar zelfs wat 60’s Folk invloeden te bespeuren (Zoals wij die kennen van Crosby, Stills, Nash & Young).

Maar vanaf ‘Wilderness Spirit’ gaat de folk sound je een beetje de keel uithangen. Het akoestische gitaarspel klinkt erg veel van hetzelfde en de eentonige drumbeat maakt het nogal saai. Afsluiter ‘Closing Circles’ met enkel Piano en Viool maken het nog wel tot een waardige album afsluiter.

Op zich een geinig project met mooie Folk tracks, maar 13 tracks zijn eigenlijk teveel voor een Folk album. Daardoor slaat de verveling een beetje toe, zeker als er steeds dezelfde instrumenten worden gebruikt. Objectief gezien is het wel een geinig en relaxed album, want de uitvoeringen van de interessante tracks zijn redelijk. Maar ergens speelt Hexvessel ook een Folk sound die je wel vaker hebt gehoord. Daarom een prima middenweg qua rating.

(75/100) (Century Media)

Tracklist: All Tree

1. Blessing
2. Son Of The Sky
3. Old Tree
4. Changeling
5. Ancient Astronaut
6. Visions Of A.O.S.
7. A Sylvan Sign
8. Wilderness Spirit
9. Otherworld Envoy
10. Birthmark
11. Journey To Carnac
12. Liminal Night
13. Closing Circles

Line Up: Hexvessel

Mathew Kvohst McNerney – Vocals
Andrew McIvor – Akoestische Gitaar
Kimmo Helén – Piano, Keys, Viool, Bassgitaar
Jukka Rämänen – Drums, Percussie, Akoestische Gitaar
Jesse Heikkinen – Lead Gitaar, Akoestische Gitaar & 12-string Gitaren
Antti Haapapuro – Sound effects, field recordings, master of ceremonies
Marja Konttinen – Vocals, Percussie
With session members:
Daniel Pioro – Viool
Dirk Campbell – Fluit, Duduke

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ