CD van de Week: Diabulus in Musica -Euphoric Entropy

Facebookrssmail

De spaanse band Diabulus in Musica was in blijde verwachting. En niet alleen van hun nieuwe album, nee het echtpaar, zangeres Zuberoa Aznárez en toetsenist Gorka Elso zijn de gelukkige ouders van hun tweede kind. 
Door die gebeurtenis is er de inspiratie gekomen voor het nieuwe album Euphonic Entropy.  
Het is de opvolger van het in 2016 verschenen album Dirge for the Archons. Vier jaar is ongebruikelijk voor de band die steevast om de twee jaar met een nieuw album komen. Dus de verwachtingen waren vooraf al hooggespannen. 

Voor de album release trakteerden ze ons al op twee kersverse nieuwe video’s. Achtereenvolgens ‘Otoi’ en ‘The Misfit’s Swing’, met name het prachtige Otoi is een voltreffer. De plaat opent met het nummer ‘Lucid Chaos’ en gaat in principe verder waar de vorige plaat ophield, vanaf dat moment vuurt de band de ene rake song na de andere op de luisteraar af. Er is zoveel mooi te horen op hun volledig zelfgeproduceerde album. 

Het album barst van de krachtige ballads, prachtige melodieën en emoties. Ook wordt er gezongen in de Baskische taal, er zijn koortjes, de stoere stem van Gorka, en Zuberoa zingt als engel zo mooi.
Diabulus in Musica neemt je vanaf ‘Race to Equilibrium’ mee in hun rollercoaster, en de rit stopt na een klein uur bij het prachtige ingetogen nummer ‘In the Vortex’. In vergelijking met hun eerdere albums kunnen we stellen dat dit hun hardste album is tot nu toe, maar zonder uitzondering staan alle nummers als een huis. Ik ben overtuigd en voor mij de maximale score. (100/100) (Napalm Records) 

Track listing

1. A Lucid Chaos 
2. Race To Equilibrium 
3. Nuevo Rumbo 
4. The Misfit’s Swing 
5. In Quest Of Sense 
6. Otoi 
7. Blurred Dreams 
8. On The Edge 
9. Our Last Gloomy Dance 
10. One Step Higher 
11. Blind Muse 
12. In The Vortex

Line-up

Zuberoa Aznárez 
Alexey Kolygin 
Gorka Elso 
David Carrica 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ