Tenacious D geeft Amsterdam wat het verwacht

Facebookrssmail

In een goed gevulde, maar niet uitverkochte Ziggo Dome komt de band van Jack Black en Kyle Gass hun muziek ten gehore brengen. Opener deze avond is het Amerikaanse Country-Rock duo Wynchester. Gitarist zanger Mike Bray speelt tevens in de Kyle Gass band en later op de avond zien we gitarist John Konesky nog terug op het podium met Tenacious D waar hij elektrische gitaar speelt en niet onverdienstelijk. Wynchester vermaakt het publiek met goed gezongen en gespeelde nummers die met droge humor worden aangekondigd. Vooral Dio’s ‘Rainbow In The Dark’ wordt door het publiek goed ontvangen.

Na deze goede opwarmer is de Ziggo Dome klaar voor ‘The Greatest Band In The World’. Tenacious D heeft deze avond opgesplitst in 2 delen. Als eerste wordt ‘Post-Apocalypto’ in zijn geheel gespeeld. Dit alles wordt ondersteund door hilarische animatiefilmpjes met dito commentaar. Het publiek vindt het allemaal geweldig en wordt naarmate de avond vordert met het nummer enthousiaster.

Het tweede deel van deze vermakelijke avond spelen Jack Black en zijn mannen hun Greatest Hits. Vanaf het eerste nummer vaan het Greatest Hits gedeelte ‘Rize Of The Fenix’ zingt, springt en host de Ziggo Dome fanatiek mee. Carnaval Tenacious D-stijl. Alle hits worden gespeeld met als hoogtepunten ‘Dude (I Totally Miss You)’ waarbij de aanstekers en telefoonlampjes massaal omhoog gehouden worden. Verder mag ‘The Metal’ niet onvermeld blijven, tijdens dit nummer wordt er zelfs gecrowdsurft, iets wat de mannen van Tenacious D niet vaak meemaken gezien de verbaasde reactie van de band.

Het onvermijdelijke ‘Tribute’ is natuurlijk het absolute hoogtepunt en wordt door iedereen in de Ziggo Dome van het eerste woord tot het laatste woord uit volle borst meegezongen. Hierna bedanken de heren Gass en Black nog even werkelijk iedereen die ook maar iets met Tenacious D te maken heeft. Ietwat overdreven maar wel sympathiek.

Ieder bandlid krijgt een kort solo-spotje, de roadies worden even in het zonnetje gezet en ook de geluidsman en mensen die verantwoordelijk zijn voor het licht en de videobeelden worden met naam en toenaam genoemd. Terecht overigens aangezien vooral het geluid van excellente kwaliteit is. Na deze uitgebreide dankbetuiging krijgen we nog het romantische ‘Fuck Her Gently’ en daarna gaan de lichten aan en verlaat een ieder tevreden de Ziggo Dome.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ