Jett Rebel start met Belgische zegetocht

Facebookrssmail

Jett Rebel-10Vrijdag speelde Jett Rebel (Jelte Tuinstra) met zijn zeer talentvolle band in het Belgische Hamont. Voor velen in het publiek een mooie gelegenheid om muziekcentrum De Posthoorn te bezoeken. De Posthoorn is mooie grote zaal, puik geluid en een zeer gastvrij onthaal. Een dikke 600 man publiek waren op dit concert in Hamont afgekomen waaronder de nodige ‘Ollanders’ omdat de Posthoorn op een steenworp afstand van de Nederlandse grens ligt.

Jett Rebel

Het concert van Jett Rebel viel in de smaak. In Nederland heeft de zanger inmiddels de grote festivals en zalen in zijn zak en doet hij zijn bijnaam ‘Rebel’ echt wel eer aan. Jett deed qua performance gelijk denken aan wijlen Herman Brood in zijn goede jaren. Qua levensstijl is het niet te hopen dat Jett hem achterna gaat; Vies van een joint is hij niet, hij kondigde in de bus op weg naar België, met pretsigaret bij de hand, op Instagram al aan dat hij veel zin had in zijn eerste show van de 4 die hij in België gaat doen.

Jett Rebel-9

Een dikke 3 kwartier later dan gepland startte het concert en een volle zaal zag een in tweezijdige Hawaii pyjama outfit, met zonnebril en hoed getooide Jett Rebel direct enthousiast en vol vuur de zaal binnen vlammen. Als multi-instrumentalist (Jett zingt, speelt gitaar, harp, percussie en toetsen tijdens de show) heeft hij live toch ook de kracht van een zeer getalenteerde band achter zich. Een band waarin bassist Xander Vrienten (inderdaad de zoon van) en drummer Kees Schaper in positieve zin opvalen. Schaper met name past goed bij de retro stijl die Jett Rebel momenteel aanhangt. Daarnaast een dikke pluim voor de zangeres die hem bijstond met daad en humor. Met ‘Nutbush Citylimits’ van Tina Turner kreeg ook zij haar moment en toonde haar kracht. Lorijn von Piekartz als 2e gitarist was ook in goede vorm. Hij was jarig en werd tijdens het concert uitgebreid gehuldigd met slingers en een feesthoedje. Zijn ‘werkplek’ was al bij aanvang versierd met slingers en ballonnen.

Jett Rebel-7

Onlangs bracht Jett Rebel zijn meest recente album ‘Truck’ uit. Live speelde hij hier ook enkele tracks van en dat klonk, zeker door zijn klasseband een stuk beter! Het geluid in de Posthoorn was dan ook dik in orde. Inspiratie haalt Rebel onder anderen uit de muziek van Elvis, The Beatles, David Bowie maar ook BB King. Of hij het zich laat aanmeten is een tweede, maar de bronnen waren wel herkenbaar.

Jett Rebel-6

Jett Rebel was in België niet kapot te krijgen toen hij na een urenlange set aan zijn toegift begon. Die leek bijna net zolang te gaan duren dan zijn eigenlijke show. ‘Louise’, ‘Tonight’, noem ze allemaal maar op, kwamen allemaal voorbij en hij benoemde de nummers zelf als een ‘flinke bak teringherrie’. Die teringherrie duurde, zoals het Jett Rebel betaamd tot dik na middernacht. België heeft duidelijk kennis gemaakt met Jett Rebel.

Foto’s (c) Hen Metsemakers
Jett Rebel-4

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ