Happy Birthday David Williams

Facebookrssmail

David Wayne Williams, ook wel bekend als “Stage” werd geboren op 29 februari 1972 in het Amerikaanse Manassas, Virginia. Hij groeide op in Princeton, Texas bij zijn ouders Charles Edward and Jo-Ann Williams.

In 1999, kwam hij bij Drowning Pool, opgericht in 1996 en daarvoor opererend als driekoppige instrumentale band. band bracht hun debuut album, ‘Sinner’ uit in 2001 met David. David Williams kreeg al snel de erkenning voor zijn bijdrage in de band; zijn bijnaam “Stage” kreeg hij van Pantera guitarist Dimebag Darrell, vanwege zijn opvallende stage beleving.

Op 14 augustus 2002, op dertig jarige leeftijd, werd Dave Williams dood gevonden in de tourbus van zijn band Drowning Pool. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Het kwartet uit Dallas was op tournee tijdens het Amerikaanse onderdeel van Ozzfest. Eerder dat jaar speelde Drowning Pool ook als openingsact tijdens Ozzfest in Nederland.

Het meest bekende nummer van het debuut album van Drowning Pool is ongetwijfeld ‘Bodies’. David Williams zou vandaag jarig zijn geweest. RIP David…

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ