Happy birthday Anneke van Giersbergen

Facebookrssmail

Anneke van Giersbergen werd geboren in Sint-Michielsgestel op 8 maart 1973 en is een Nederlandse zangeres wellicht het meest bekend van The Gathering. Het zingen zat bij Anneke in het bloed, reeds op 12-jarige leeftijd toerde ze al door Frankrijk in een schoolkoor. Later volgde ze zanglessen en zong ze in diverse bands. In 1992 richtte ze Duo Bad Breath op met gitarist en zanger Deniz Cagdas. Zij speelden een mix van eigen repertoire en covers en traden in hun thuisstad ‘s-Hertogenbosch met enige regelmaat op.

In 1994 trad Anneke van Giersbergen toe tot de metalband The Gathering uit Oss, waarmee ze, tussen 1994 en 2007, verschillende successen behaalde. Na The Gathering startte ze de band Agua de Annique en bracht Anneke verschillende albums. Naast eerder genoemde bands was Anneke actief als gastzangeres bij verschillende producties, zo is zij te horen op albums van The Devin Townsend Project The Devin Townsend Project, Within Temptation, de Portugese dark metal band Moonspell en de grindcore veteranen van Napalm Death en vele anderen.

Tegenwoordig speelt Anneke in de Nederlandse progressieve metalband VuuR. RockMuZine feliciteert Anneke met haar verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ