CD van de Week: Outlaws – Dixie Highway

Facebookrssmail

‘We’re still alive and Southern Rock will never die’: zo luidt het emotionele refrein in de openingstrack van de nieuwe Outlaws cd/lp ‘Dixie Highway’.
De Dixie Highway, een weg die loopt van Miami tot Montreal, aangelegd begin 20ste eeuw om zuidelijke staten van de USA met het noorden te verbinden. Dit is ook de missie van Outlaws zanger, gitarist en bandleider Henry Paul, die de Southern Rock boodschap zo ver mogelijk wil verspreiden. Hij heeft zichzelf daarom de opdracht gegeven om het muzikale Outlaws verhaal, dat al in 1967 begon, tot een waardig einde te brengen dat gelukkig nog niet in zicht is.

In 2012 kwam de band na een afwezigheid van meer dan 15 jaar terug met het ijzersterke ‘It’s About Pride’, een album opgedragen aan en ter ere van de overleden bandleden Billy Jones, Frank O’Keefe en Hughie Thomasson, die nog steeds vreselijk gemist worden. Ook stergitarist Billy Crain maakt om gezondheidsredenen geen deel meer uit van de band, maar Dale Oliver is een waardige vervanger, zodat de ‘Guitar Army’ weer op volle sterkte is.

De uit Tampa, Florida afkomstige Outlaws leveren met ‘Dixie Highway’ een prachtig elfde studioalbum waarin alle ingrediënten van een top Southern Rockplaat verwerkt zijn, met nadruk op de harmony vocals en vooral veel en perfekt gitaarwerk. Herinneringen aan de 70’er jaren worden opgehaald door een nieuwe uitvoering van ‘Heavenly Blues’, afkomstig van het album ‘Hurry Sundown’. Voor de rest louter nieuwe nummers die een ware verkondiging van de bekende Outlaws formule zijn. Titeltrack ‘Dixie Highway’, ‘Endless Ride’ en ‘Windy City’s Blue’ doen denken aan hun bekendste nummer ‘Green Grass and High Tides’ van hun debuutalbum uit 1975 met de bekende uptempo gitaarsolo’s: de Guitar Army in Optima Forma!!

Datums voor liveoptredens staan komende tijd alleen gepland in Amerika, waar Henry Paul’s eerste liefde, Outlaws, voor de zoveelste keer opnieuw tot leven komt en haar fans bij elkaar brengt. Nu Europa nog!! Regelrechte aanrader dit album!
(95/100) (Steamhammer / SPV)

Tracklist:

01. Southern Rock Will Never Die
02. Heavenly Blues
03. Dixie Highway
04. Overnight From Athens
05. Endless Ride
06. Dark Horse Run
07. Rattlesnake Road
08. Lonesome Boy From Dixie
09. Showdown (instrumental) 
10. Windy City’s Blue
11. Macon Memories

Line Up:

Henry Paul – Guitars, Vocals
Monte Yoho – Drums, Percussion
Dale Oliver – Guitar, Vocals
Randy Threet – Bass, Vocals
Dave Robbins – Keyboards, Vocals
Steve Grisham – Guitar, Vocals
Jaran Sorenson – Drums, Percussion

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ