One Desire – Midnight Empire

Facebookrssmail
Midnight Empire

Tijdens de jaren ’80 was ik (en velen met mij) nog te jong om de toenmalige muzikale scene op de voet te volgen. Bands als Europe, Van Halen, Scorpions en Whitesnake daar hoorde ik misschien wel eens een single van voorbij komen op de radio, maar daar bleef het dan ook bij. Haal je Spandex maar alvast uit de kast en toupeer je haar (…of draag een big hair pruik),want de Finse band One Desire biedt ons een herkansing om alsnog rock uit de 80’s te beleven met hun nieuwe album ‘Midnight Empire’.

One Desire werd in 2012 gestart toen drummer Ossi Sivula vrienden en muzikanten optrommelde voor zijn nieuwe project. Een aantal jaar van muziek schrijven en demo’s maken vervlogen,waarbij diverse vrienden en muzikanten de revu passeerden. In 2014 ontmoette hij Jimmy Westerlund, die vervolgens Andre Linman (Sturm und Drang), in 2016, tipte als zanger voor de band. Niet lang daarna was de band compleet met de komst van Jonas Kuhlberg.

One Desire’s debuutalbum ‘One Desire’ werd goed ontvangen en de band bouwde meteen een schare fans. De afgelopen 2 jaar werd het geduld van de fans op de proef gesteld, terwijl de band werkte aan de opvolger van hun eerste album.De single ‘After you’re gone’ is een goede reflectie van het hele album; melodieuze hooks en gitaarsolo’s en de soms hoge uithalen en solide zang van Andre Linman. Deze karakteristieken zijn ook terug te horen in power ballads als ‘Through the fire’ en ‘Rio’. Liefhebbers van bands als Dynazty en The Nightflight Orchestra kunnen dit album hoogstwaarschijnlijk wel waarderen. Overigens zou One Desire in maart dit jaar eigenlijk met The Nightflight Orchestra door Europa touren.

‘Midnight Empire’ heeft een hoog nostalgie -en meezing gehalte. Daarmee bewijst One Desire dat hedendaagse bands nog steeds het melodieuze vakmanschap van decennia geleden kunnen laten herleven zonder oubollig te klinken. (87/100) (Frontiers Music s.r.l.)

Tracklist

1. Shadowman
2. After you’re gone
3. Down and dirty
4. Godsent extasy
5. Through the fire
6. Heroes
7. Rio
8. Battlefield of love
9. Killer queen
10. Only when I breathe

Line-up:

Jimmy Westerlund – guitars
André Linman – lead vocals
Ossi Sivula – drums
Jonas Kuhlberg – bass guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ