Happy birthday Thomas Youngblood

Facebookrssmail

Thomas Youngblood werd geboren op 29 mei 1974 en is de gitarist en medeoprichter van de Amerikaanse power metal band Kamelot. Hij speelt sinds zijn 17e gitaar en richtte in 1991 Kamelot op samen met Richard Warner. Samen met zanger Roy Khan schreef hij de meeste nummers voor Kamelot.

In 1994 tekende de band een contract met Noise Records en in 1995 brachten ze hun eerste album uit ‘Eternity’. Het tweede album, ‘Dominion’, kwam uit in 1997.

In 1997 verlieten twee leden de band, drummer en mede-oprichter Richard Warner en de zanger, Mark Vanderbilt. Zij werden vervangen door respectievelijk Casey Grillo en Roy Khan (van de band Conception). Met deze twee nieuwe bandleden, bracht Kamelot het derde album uit, ‘Siége Perilous’. Daarna toerde de band gedurende de herfst van datzelfde jaar door Europa om twaalf maanden later terug te keren naar de studio om het vierde album, ‘The Fourth Legacy’ op te nemen.

Inmiddels staat de teller voor Thomas Youngblood en zijn Kamelot op 11 full-lengths, de laatste plaat, ‘Haven’, verscheen in 2015 en heeft zanger Roy Khan plaatsgemaakt voor Tommy Karevik.

RockMuZine feliciteert Thomas Youngblood met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ