Shok Pris – Full metal jacket

Facebookrssmail
Shok Pris - Full metal jacket

Wat?! Shok Paris weer productief?! Deze Amerikaanse heavy metal band bracht met name in 1984 en 1987 twee geweldige albums uit, waarvan het debuut ‘Go for the throat’ mij het meeste beviel. In 1989 volgde nog het 3e album, maar met de opkomst van de grunge, viel dit album niet echt op en verdween ook Shok Paris net als zovele traditionele heavy metal bands van het toneel. In deze eeuw verscheen sporadisch nog wel wat werk, maar dat waren allemaal vullers. En dan verschijnt nu volkomen uit het niets nieuw plaatwerk, oudgedienden zanger Vic Hio en gitarist Ken Erb hebben de band dus weer nieuw leven ingeblazen en dan is mijn interesse natuurlijk gelijk gewekt.

Was dat plaatwerk van Shok Paris dan zo bijzonder? Toendertijd was het 1 van de vele nieuwe heavy metal bands welke met veel mid-en uptempo nummers kwalitatief gewoon een goed tot uitstekend album uitbracht. De muziek kwam richting de NWOBHM, een vleug Iron Maiden kom je wel tegen. Op de schaal van Richter scoorden hun eerste 2 albums een 8.5 op 10.

Kan Shok Paris nu dezelfde impact op de luisteraar teweeg brengen dan pakweg 35 jaar geleden? Vooropgesteld, de band doet nauwelijks iets anders dan tijdens hun beginjaren. De stijl is grotendeels hetzelfde gebleven, dus veel mid-tempo en enkele uptempo heavy metal nummers, welke tegenwoordig ook nogal eens power metal genoemd worden. Uiteraard is de productie wat beter, maar het geluid komt grotendeels overeen met die uit hun begintijd. Uitschieters zijn het snelle ‘Black boots’ met fijne gitaarriffs, het ook snelle ‘Hell day’ met een wat afwijkender riff, ritme en coupletten en daarmee gelijk in het oog springend.

Jongere luisteraars en recensenten schijnen dit tegenwoordig oubollig of ouderwets te moeten noemen, ik noem het een heerlijk oldschool heavy metal, prima nummers met een moderne productie. (83/100) (Candlelight Records)

Bandleden:

Vic Hix Turner – Vocals

Ken Aerb – Guitars

John Korzkewa – Guitar

Ed Stephens – Bass

Donovan Kenaga – Drums

Tracklist:

1 The creed

2 Full metal jacket

3 Nature of the beast

4 Do or die

5 Metal on metal

6 Brothers in arms

7 Black boots

8 Hell day

9 Those eyes

10 Fall from grace

11 Symphony of the sea

12 Up the hammers

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ