Happy birthday Robbie Merrill

Facebookrssmail

Robbie Merrill werd geboren op 13 juni 1963 in Lawrence, Massachusetts en is een Amerikaanse basgitarist, vooral bekend van zijn werk met de hard rock band Godsmack.

Robbie was een van de oprichters van Godsmack. Robbie Merrill ontmoette Sully Erna door de zus van Sully en de twee werden kamergenoten en vrienden. In februari 1995 besloten Erna en Robbie Merrill om een nieuwe band te starten met Sully als leadzanger dit nadat Sully meer dan 23 jaar achter de drumkit had gezeten. Zijn nieuwe band, The Scam, werd gevormd met Erna op zang, Robbie Merrill op bas, lokale gitarist en vriend Lee Richards op gitaar, en Tommy Stewart op drums. Na het opnemen van een demo veranderde al snel de naam in Godsmack.

Robbie is ook een van de oprichters van de band Another Animal samen met Shannon Larkin, Tony Rombola, Lee Richards en Whitfield Crane. Met uitzondering van Whit Crane hebben alle leden een Godsmack verleden of heden.

RockMuZine feliciteert Robbie Merrill met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ