Happy birthday Dizzy Reed

Facebookrssmail

Darren Arthur Reed werd geboren in Hinsdale, Illinois op 18 juni 1963 en is de pianist van de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses. Hij behoort niet tot de originele bezetting van de band maar sloot zich pas aan in 1990 op vraag van Axl Rose die de groep een andere muzikale wending wilde geven. Samen met de excentrieke frontman, is hij het enige bandlid dat nog overbeelf uit de gloriedagen van Guns N’ Roses.

Dizzy Reed is vooral bekend om zijn live pianospel, onder andere op November Rain, Estranged, en Civil War. Uit het boekje van Use Your Illusion I en Use Your Illusion II, twee van de drie platen waaraan Reed meewerkte, blijkt dat geen enkel nummer aan zijn brein ontsproten is. Hij heeft nog vele andere projecten naast Guns N’ Roses, en speelt bovendien niet enkel piano, maar ook gitaar en bongo.

RockMuZine feliciteert Dizzy met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ