The Dirty Denims – Ready, Steady, Go!

Facebookrssmail

The Dirty Denims is Nederlands enige echte Happy Hardrock-band, opgericht in 2005 en afkomstig uit Eindhoven (Rock-City). De bandnaam is ontleend aan een nummer van de Amerikaanse Rockband The Donna’s namelijk (je raadt het al): ‘Dirty Denim’. Andere bands/artiesten  die dienen als inspiratiebron zijn onder andere AC/DC, Blondie, Kiss en Joan Jett.

‘Ready, Steady, Go!’ is hun derde volledige langspeler en bestaat uit 6 nummers van de in 2019 uitgebrachte EP ‘Ready, Steady, Go! Pt.1’, aangevuld met 5 nieuwe nummers. The Dirty Denims zijn er redelijk goed in geslaagd het gevoel van hun Live-optredens op dit album vast te leggen. De speelvreugde spat er vanaf zoals al meteen beschreven wordt in opener ‘Ready, Steady, Go!’.

Niet alleen de muziek is dik in orde, en ook de teksten zijn onderhoudend. Ooit lekker sarcastisch zoals in ‘Band Not A Brand’ wat gaat over het dragen van H&M bandshirts of ‘Too Much Information’ dat handelt over het ongewild opvangen van gesprekken in het openbaar vervoer.

Ook iets serieuzere thema’s worden aangesneden zoals in ‘Turn Off The Radio’ waar The Denims zich afzetten tegen de volgens hun heersende ethervervuiling waar ik het overigens wel voor een deel mee eens ben. Het eerste ‘nieuwe’ nummer op ‘Ready, Steady, Go!’ is ‘Roll The Dice’. Hier spreekt zangeres Mirjam zichzelf en de luisteraars aan om eens wat minder op veilig te spelen en af en toe eens een gokje te wagen.

Het album luistert lekker weg en is afwisselend genoeg om de aandacht erbij te houden. Rechttoe-rechtaan Rockers zoals ‘Too Much Information’ worden afgewisseld met Soul-en Surfinvloeden (‘Messin’ Around’) en de single ‘Creatures Of The Night’ heeft een The Cult-achtige vibe. Mijn persoonlijke favorieten zijn Beautiful (My Darling) wat een lekkere Southern Feel heeft met bijpassend gitaarwerk en het akoestische ‘Last Call For Alcohol (Hangover Version)’ wat sterk doet denken aan ‘Patience’ van Guns’N’Roses. Het beste wordt dus tot het laatst bewaard. Met dit album hebben The Dirty Denims weer nieuwe munitie om op het publiek af te vuren. Gaat dat zien! (84/100) (Ghost Highway Recordings)

Tracklist

1 Ready, Steady, Go! (3:36)
2 Last Call For Alcohol (4:11)
3 Too Much Information (2:15)
4 Thunder From Down Under (3:28)
5 Turn Off The Radio (3:14)
6 Roll The Dice (4:03)
7 Messin’ Around (2:48)
8 Creatures Of The Night (4:16)
9 Band Not A Brand (2:20)
10 Beautiful (My Darling) (4:39)
11 Last Call For Alcohol (Hangover Version) (4:22)

Lineup

Mirjam Sieben – (Lead)Vocals/Guitars/Organ
Jeroen Teunis – Guitars/Vocals
Marc Eijkhout – Bass/Vocals
Suzanne Driessen – Drums/Vocals         

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ