Primal Fear – Metal Commando

Facebookrssmail

Bij de review van het voorlaatste Primal Fear-album ‘Apocalypse’ is de geschiedenis van de band al uit de doeken gedaan, dat herhalen doen we nu dan ook niet nu hun opvolger er is. Vermeldenswaardig is wel, dat de drummersstoel nu door Michael Ehre bezet wordt, die functie is bij de Duitsers nogal eens aan verandering onderhevig.

Inmiddels is ’Metal Commando’ alweer het dertiende album van de band rond de boomlange spierbundel Ralf Scheepers en zijn kompaan Mat Sinner. Is nu de vraag of dertien het ongeluksgetal is voor de band ?

Gedurende openingsnummer ‘I am alive’ wordt wel duidelijk dat dat zeer waarschijnlijk niet het geval zal zijn en worden, want zoals gewoonlijk opent de band met een geweldige snelle beuker, eigenlijk zoals het hoort en ben je gelijk vertrouwd met hun heerlijke aan Judas Priest grenzende geluid. Het eerste deel van het album is een consistente afwisseling van snelle en dan weer midtempo dan wel langzame nummers, waarbij ‘Along came the devil’ nu niet bepaald een indrukwekkend nummer is en erg gewoontjes klinkt en eigenlijk de enige dissonant is op dit album. De snelle nummers als ‘Halo’ en ‘My name is fear’ maken dan toch echt meer indruk. Ballad ‘I will be gone’ is een echte ‘lovesong’, ook nog eens volledig akoestisch, maar toch een fijn klinkend nummer. Maar ook wel weer lekker als de fraaie stampers ‘Raise your fists’, ‘Howl of the banshee’  en ‘Afterlife’, met heel fraai soleerwerk, daar achteraan komen. Het album sluit af met ‘Infinity’, een maar liefst dertien minuten durend metal-epos waarin alle elementen van metal in voorkomen, ballad-achtig tot snel, breaks en solo’s.

Geconcludeerd kan worden, dat Primal Fear wederom een erg fijn album aflevert. Met de genoemde ballad en het epos kun je de band zeker niet verwijten, dat ze niet of nauwelijks experimenteren, maar verder klinkt de band eigenlijk gewoon weer vertrouwd met iets meer uptempo nummers dan voorheen. Productioneel en individueel klinkt het allemaal weer als een klok. (85 /100) (Nuclear Blast)

Bandleden:

Ralf Scheepers – Vocals
Tom Naumann – Guitars
Magnus Karlsson – Guitars
Alex Beyrodt – Guitars
Mat Sinner – Bass
Michael Ehre – Drums

Tracklist:

 1. I am alive
 2. Along came the devil
 3. Halo
 4. Hear me calling
 5. The lost & forgotten
 6. My name is fear
 7. I will be gone
 8. Raise your fists
 9. How lf the banshee
 10. Afterlife
 11. Infinity
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ