Voivod – Post Society ep

Facebookrssmail

voivodpostsocietyepDe Canadese progressieve metal helden van Voivod komen deze maand met een nieuwe ep. Een nieuwe Voivod ep? Nou, nieuw niet helemaal, de ep kent 2 nieuwe nummers, een cover en 2 nummers die naar aanleiding van de Europese tour met Obituary, At The Gates en Napalm Death alleen op 7” split vinyl te koop waren.

‘Post Society’ het titelnummer van deze ep is het eerste nummer dat we tegenkomen. Een nummer dat even het gevoel oproept van de glorie jaren, het tijdperk ‘Dimension Hatross’. Een lekker kort bas intro, up-tempo beat en lekker gitaarwerk zoals alleen Voivod dat kan. Totdat het nummer wegzakt in een veel te laag tempo en eigenlijk een beetje om zeep wordt gebracht, langzaam loopt het tempo weer op en sluit het nummer lekker af, een gemengd gevoel. ‘Forever Mountain’ kennen we van de 7″ vinyl split met Napalm Death, een redelijk mid-tempo nummer welke lekker weg luistert. De melodieuze vocalen van Denis Bélanger doen het voor mij niet, doet u mij maar de wat rauwere vocalen. Het tweede nieuwe nummer op deze ep is ‘Fall’ en van dit nummer krijg ik geen hoogte, tempowisselingen te over, de korte snauwende gitaar aanslagen zijn typerend voor Voivod maar ook in dit nummer weet Denis Bélanger mij niet te overtuigen. Het nummer ‘We Are Connected’ komt van de 7″ vinyl split met melodieuze death metal giganten At The Gates maar het meest vermakelijke nummer is toch de Hawkwind cover ‘Silver Machine’, een lekker psychedelische rock nummer met een heerlijk Voivod sausje.

Voivod heeft mij met deze ep geenszins weten te overtuigen en moet het toch vooral hebben van de rijke historie die deze band tot een van de grote in de progressieve metal wereld hebben gemaakt.
Toch is dit geen onaardige ep en een leuke aanwinst voor de verzamelaar maar ook niet meer dan dat. Vanaf 26 februari is de ep op cd verkrijgbaar.

(6/10, Century Media Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ