Onslaught – Generation AntiChrist

Facebookrssmail

Onslaught is een Britse Thrashband opgericht in 1982. Begonnen als Speed Metal band met de nodige Punk en Thrash invloeden is de koers omgeslagen naar pure Thrash. Het debuut ‘Power From Hell’ uitgebracht in 1985 is sterk beïnvloed door de oude Slayer en Metallica en komt uit op het Britse independent label Cor.

Nog wat later in hetzelfde jaar tekenen ze een contract bij Children of the Revolution Records en komt ‘Power From Hell’ook in andere delen van de wereld uit als alleen in de U.K.. Vervolgens brengen ze in 1986 hun tweede album ‘The Force’ uit voor het label Under One Flag. Dit album wordt nog steeds beschouwd als hun beste album door fans en pers. Een klassieker in het genre. In 1988 begint Onslaught te werken aan hun derde langspeler ‘In Search Of Sanity’. Onder druk van de platenmaatschappij switcht Onslaught van zanger en wordt Steve Grimmett (Grim Reaper) de nieuwe zanger. De ruwe sound word mede door de nieuwe zanger en de productie een stuk gepolijster (lees softer/melodieuzer).

Als gevolg van het switchen van zanger en onenigheid met de platenmaatschappij over de te varen muzikale koers komt ‘In Search Of Sanity’ pas in de zomer van 1989 uit. ‘In Search Of Sanity’ heeft een compleet ander geluid dan het eerder uitgebrachte werk en veel hardcore Thrash Metal fans haken dan ook teleurgesteld af. In 2007 brengen ze hun vierde schijf ‘Killing Peace’ uit en in 2010 tekenen ze bij AFM waar ze nu nog steeds bij zitten. Leuk feitje is dat Neil Turbin die zong op het eerste album van Anthrax, Sy Keeler die wegens familieomstandigheden niet in staat is om te touren vervangt tijdens de Thrash Invasion Tour in 2014.

Nieuwkomer Dave Garnett die op het allerlaatste moment zanger Sy Keeler vervangt levert prima werk op ‘Generation AntiChrist’. Zeker als je weet dat hij eigenlijk nagenoeg onvoorbereid de al kant en klare nummers heeft ingezongen. We krijgen 37 minuten lang ontzettend goed gespeelde Old Skool Thrash Metal voorgeschoteld met heerlijke riffs ala Exodus en Slayer, geweldig drumwerk van James Perry die we ook voor het eerst aan het werk horen op een Onslaught-album en inventief baswerk van Jeff Williams. Neem hierbij ook nog eens het fantastische geluid waar top-producer Daniel Bergstrand (Behemoth/Meshuggah) verantwoordelijk voor is en je hebt een top Thrash album dat iedere liefhebber van dit genre in huis moet halen.

Zijn er dan helemaal geen puntjes van kritiek? Jawel, op tekstueel gebied is Onslaught sinds 1982 nog steeds niet veel opgeschoten. De thema’s religie, Satanisme en oorlog worden nog steeds uit de kast gehaald. Verder ligt het gemiddelde tempo vrij hoog, een midtempo nummertje in het midden van het album had ‘Generation AntiChrist’ geen kwaad gedaan. Maar wat zit ik eigenlijk te zeuren. ‘Generation AntiChrist’ is gewoon een geweldig album. (91/100) (AFM)

Tracklist

1 Rise To Power (2:05)
2 Strike Fast Strike Hard (4:39)
3 Bow Down To The Clowns (4:51)
4 Generation AntiChrist (5:43)
5 All Seeing Eye (3:51)
6 Addicted To The Smell Of Death (3:55)
7 Empires Fall (5:35)
8 Religousuicide (3:29)
9 A Perfect Day To Die (3:51)

Line Up

Dave Garnett Vocals
Wayne Dorman – Guitars
Jeff Williams – Bass
Nige Rockett – Guitars
James Perry – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ