Ringworm – Snake Church

Facebookrssmail

a0459075304_10Ringworm is een hardcore band uit Cleveland, Ohio opgericht in 1991. Eind juli verschijnt de zevende full-length, na ‘Hammer of the Witch’ uit 2014 de tweede full-length via Relapse Records. Ringworm weet al jaren een aanstekelijke mix tussen thrash metal en hardcore te brengen en de nieuwe plaat, ‘Snake Church‘, vormt hierop geen uitzondering.

Het album opent met het titelnummer ‘Snake Church’ een nummer dat perfect aangeeft wat je van dit gezelschap mag verwachten. Vette hardcore vol met thrash metal riffs met een zanger in James “Human Furnace” Bulloch die de woorden midden je gezicht in spuugt. Vol gas door met ‘Brotherhoood Of The Midnight Sun’, een heerlijk nummer waarbij je gewoonweg niet stil kan blijven zitten.

Ongekende agressie in het nummer ‘The Black Light Of A Living Ghost’, een paar lekkere basloopjes van Ed Stephens die het nummer net wat extra weten te geven. Overwegend korte knallende nummers met een uitzondering, ‘Shades Of Blue’ een nummer van 4 1/2 minuut. Ook meteen een nummer waar het tempo volledig weg valt, een nummer dat ik niet goed kan plaatsten / pruimen.

Ringworm pakt de draad weer op met ‘Innocent Blood’ en de “thrashy” nummers ‘The Apparition’ met een melodieuze gitaarriff en ‘Believer’. Stuk voor stuk nummers die staan als een huis. Een lekker tempo en sterke gitaarriffs, nummers die live een pit in beweging gaan krijgen. Meest opvallende nummers zijn verder ‘The Razor And The Knife’ en afsluiter ‘Temple Of The Wolves’, vette hardcore nummers met gevoel, een overduidelijk thrash gevoel.

Ringworm heeft met ‘Snake Church’ een lekker plaat weten te fabriceren, heerlijke hardcore thrash!

(8/10, Relapse Records)

1. Snake Church 03:36
2. Brotherhood of the Midnight Sun 02:05
3. Fear the Silence 02:54
4. The Black Light of a Living Ghost 01:55
5. Destroy or Create 01:49
6. Shades of Blue 04:33
7. Innocent Blood 02:15
8. The Apparition 02:55
9. Believer 03:09
10. The Razor and the Knife 02:32
11. Angel of War 02:31
12. Temple of the Wolves 02:19

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ