Happy birthday Danny Cavanagh

Facebookrssmail

Daniel “Danny” Cavanagh werd geboren op 6 oktober 1972 en is een Engels gitarist en zanger die de Britse band Anathema oprichtte in 1990 met zijn broer Vincent Cavanagh. Hij is de belangrijkste songwriter van de band, een rol die hij eerder had gedeeld met bassist Duncan Patterson tot het vertrek Patterson’s in 1998.

Cavanagh is betrokken geweest bij andere projecten, waaronder Leafblade, een akoestische en Keltische rock band, (gitaar en zang), en Antimatter, de voormalige band van ex-Anathema lid Duncan Patterson. Hij speelde ook gitaar op het album ‘In the Mushroom with Lid’. Danny Cavanagh was ook te horen op een album van de Franse Post rockers Spherical Minds en was te gast op het album ‘Pure Air’ van Agua de Annique, en was te horen met zang en gitaar op het album “The Blowers Daughter”.

Anathema begon in 1990 als een death/doom metalband, in eerste instantie onder de naam Pagan Angel. In november dat jaar nam de band hun eerste demo ‘An Iliad of Woes’ op. De gebruikte mix van death en doom was nog niet eerder vertoond. Anathema werd gezien als een van de pioniers van dit genre, tezamen met My Dying Bride en Paradise Lost.

Net zoals My Dying Bride en Paradise Lost veranderde de koers van Anathema, “clean vocals” meer mainstream en progressive invloeden.

RockMuZine feliciteert Danny Cavanagh met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ