Warfect – Spectre of devastation

Facebookrssmail

Al eerder dit jaar meermaals gememoreerd, de thrashreleases vliegen je dit jaar om de oren, voor een thrashfan een welkom iets in een jaar waar we live al zeer lang verstoken moeten blijven van live-feestjes. Dus vermaken we ons maar met weer een zoveelste thrashparel. De parel is deze keer het Zweedse Warfect. De band bestaat inmiddels twaalf jaar en heeft inmiddels al zeven jaar dezelfde drie-koppige bemanning. Na drie albums is de band nu opgepikt door het grote Napalm Records, dus als je goed kunt rekenen dan wordt nu het vierde album op de markt gebracht. En dat oppikken door Napalm schept natuurlijk wel verwachtingen.

Het album bevat uiteraard veelal ultrasnelle thrashnummers met vaak erg lekkere thrashriffs, vlijmscherpe solo’s, prominent baswerk, vet drumwerk met soms blastbeats, voorbeelden hiervan zijn opener ‘Pestilence’ en ‘Colossal terror’. Maar gelukkig ook wel de broodnodige afwisseling middels breaks en mid-en uptempo stukken; voorbeelden hiervan zijn ‘Left to rot’ en ‘Hail caesar’, welke grotendeels mid-en tempo zijn.

Muzikaal haalt Warfect grotendeels de mosterd bij de befaamde Bay Area-bands wat je nogal eens terug hoort in de snelle riffs en het soleren, denk onder andere aan Exodus en Slayer, met Duitse vocalen en die vocalen hebben een flink raspend geluid en neigen soms naar een blackened en death gevoel, niet verwonderlijk bij een band welke vlakbij Gothenburg haar oorsprong vindt.

Het is moeilijk om echte uitschieters te noemen, omdat de nummers elkaar kwalitatief niet of nauwelijks ontlopen, al sluit ‘Dawn of the red’ het heerlijke album wel geweldig af met een fantastische riff na een erg lekkere basopening.

Warfect lost aldus de verwachtingen moeiteloos in, mede geholpen door de uitstekende productie van de ons niet onbekende Flemming Rasmussen. (88/100)(Napalm Records)

Tracklist

  1. Spectre of devastation (intro)
  2. Pestilence
  3. Rat king
  4. Left to rot
  5. Hail Caesar
  6. Into the fray
  7. Colossal terror
  8. Witch burner
  9. Dawn of the red

Line up

Fredrik Wester                 –              Guitars, Vocals

Kris Wallstrom                  –              Bass

Manne Flood                     –             Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ