Happy birthday Tom S. Englund

Facebookrssmail

Tom S. Englund werd geboren op 14 december 1973 uit Zweden speelt momenteel gitaar en zingt lead vocals voor de band Evergrey. Hij is getrouwd met Carina Englund, die backing vocals doet in de meeste van hun albums. Tom was er vanaf bij en is momenteel het enig over gebleven bandlid uit de startende line-up.

Evergrey is een progressive metal band uit Göteborg, Zweden. De band werd opgericht in 1995 en bracht haar debuut album, ‘The Dark Discovery’, uit in 1998. De songteksten van Evergrey zijn nogal duister en kunnen als diepzinnig en eng opgevat worden, hetzelfde geldt voor het voorkomen van de band. Vooral de later uitgebrachte albums bevatten onderwerpen als dood, religie en vooral ‘Recreation Day’ spant daarin de kroon met onderwerpen van dood tot verderf en van angst tot verdriet.

Behalve bij Evergrey is Tom S. Englund betrokken geweest bij verschillende projecten als gastmuzikant, o.a.: Ayreon, Gus G. en Phantasma.

RockMuZine feliciteert Tom S. Englund met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ