Happy birthday Dave Murray

Facebookrssmail

Dave Michael Murray werd geboren in Londen op 23 december 1956 en is een gitarist in de heavy metal band Iron Maiden. Hij werd een paar maanden na de oprichting van de band, in 1976, lid. Samen met de bassist Steve Harris is hij het enige lid dat op elk album heeft gestaan. In 1977 verliet hij Iron Maiden na een ruzie met zanger Dennis Wilcock, maar kwam datzelfde jaar nog terug. Sindsdien is hij bij de band gebleven. Tevens is hij verantwoordelijk voor de intrede van gitarist Adrian Smith (1981-1989, 1999-heden).

Als gitarist was Dave Murray verantwoordelijk voor de legato-melodielijnen (muzieknoten worden zo gespeeld of gezongen dat ze in elkaar overlopen, of naadloos aaneengelast klinken) bij Iron Maiden. Dave Murray speelt bijna uitsluitend op Fender Stratocaster-gitaren. Dave heeft ook geschreven voor de band, maar niet zo veel vergeleken met andere bandleden. Meestal laat hij het schrijven van teksten over aan anderen en richt zichzelf meer op de muziek. Tot op de dag van vandaag is ‘Charlotte the Harlot’ de enige compositie die geheel door Murray is geschreven.

RockMuZine feliciteert Dave Murray met zijn 62ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ