Happy birthday Nick Holmes

Facebookrssmail

Nick Holmes werd geboren in Halifax, Verenigd Koninkrijk op 7 januari 1971 en is een Britse zanger. Hij is bekend als zanger van de metalband Paradise Lost en doet de vocalen in death metal side project Bloodbath. Good Old Nick richtte Paradise Lost op in 1988. Hij was toen zeventien jaar en net klaar met de middelbare school. Kenmerkend voor zijn zang was aanvankelijk een diepe grunt, zoals te horen valt op het eerste album, Lost Paradise. Op latere albums bracht Holmes meer reguliere zangpartijen in.

In 1990 maakte Paradise Lost deel uit van de zogenaamde ‘Grote Drie’ (Big Three) van de death/doom-metal, samen met My Dying Bride en Anathema. Vanaf de debuutplaat ‘Lost paradise’, die in 1990 verscheen, heeft de band inmiddels 14 studio albums uitgebracht. het laatste wapenfeit is ‘The plague within’ die in 2015 verscheen en waar Nick weer iets van zijn fameuze grunts liet horen.

Naast Paradise Lost was Nick betrokken als gast bij producties van o.a. Liv Kristine, Trees Of Eternity en de Griekse black metallers van Rotting Christ. Het meest opmerkelijk was toch wel dat Nick Mikael Åkerfeldt verving bij de death metal band Bloodbath. In 2014 verscheen de plaat ‘Grand Morbid Funeral’ met Nick als zanger.

RockMuZine feliciteert Nick Holmes met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ