Happy birthday Simone Simons

Facebookrssmail

Vandaag is het de verjaardag van niemand dan onze eigen Simone Simons. Simone werd op 17 januari 1985 geboren in Hoensbroek en is de zangeres van de Nederlandse symfonische metal band Epica. Simone Simons speelde op haar tiende fluit, maar na een jaar hield ze hiermee op en nam ze jazz- en popzanglessen. Hierbij ontwikkelde Simone een mezzosopraan en zong ze gedurende enige maanden in een koor.

In 2002 begon ex-After Forever-gitarist Mark Jansen de band Sahara Dust. Eerst was de zangeres Helena Michaelsen, maar die vertrok even later en werd opgevolgd door Simone Simons. Later werd de naam van de band veranderd in Epica, als een hommage aan de gelijknamige cd van de band Kamelot. Hun eerste album, met de titel ‘The Phantom Agony’, verscheen in 2003.

In oktober 2004 verscheen het dvd-album We Will Take You with Us, naar aanleiding van het eerste album. In april 2005 verscheen het tweede muziekalbum Consign to Oblivion, waarvan Simone ook enkele teksten heeft geschreven. inmiddels is Epica uitgegroeid tot een band van wereld formaat en zijn er zeven albums uitgebracht, ‘The Holographic Principle’ is het laatste wapenfeit (2016).

RockMuZine feliciteert Simone Simons met haar verjaardag.

Epica:
The Phantom Agony (2003)
Consign to Oblivion (2005)
The Divine Conspiracy (2007)
Design Your Universe (2009)
Requiem for the Indifferent (2012)
The Quantum Enigma (2014)
The Holographic Principle (2016)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ