Orden Ogan – Final Days

Facebookrssmail

Met hun vorige album ‘Gunman’ uit 2017 maakten de heren een flinke sprong in publiciteit. Deze plaat kreeg behoorlijk wat media-aandacht en met name de titeltrack deed het erg goed. Nu komen de heren met hun zesde plaat ‘Final Days’ aanzetten. Deze heeft dus aardig grote schoenen te vullen. 

Orgen Ogan werd in 1996 opgericht in het Duitse Arnsberg. Sinds die oprichting is er één vast lid, frontman Sebastian ”Seeb” Levermann. In 2008 kwam pas het eerste echte album uit van de groep. Hiervoor werden er al wel drie demo’s uitgebracht. Dat eerste album ”Vale” werd positief ontvangen en destijds werden ze de enige échte Blind Guardian opvolger genoemd. Dat is toch niet zomaar iets.  

Inmiddels hebben ze een zeer herkenbare eigen sound weten te creëren, een muur van geluid komt er op je af. Veel bombast, wel is te horen dat Blind Guardian een grote inspiratie is geweest. In de wereld van de power metal is het lastig om er écht uit te springen, om je meteen herkenbaar te maken. Orden Ogan is daarin zeker geslaagd. Dit komt mede door de zeer herkenbare stem van Levermann en de vaak meerstemmige refreinen. 

Ook op deze hoes is de inmiddels welbekende man met de hoed te vinden. Alleen op de cover van ‘Ravenhead’ uit 2015 ontbreekt hij. Voor die hoezen en logo alleen al zou je de platen bijna aanschaffen. Ieder album had als het ware zijn eigen decor. Zo was het vorige album dark wildwest, en daarvoor waren ook al de ice age en kloosters op de heide aan bod. Volgens een al grijnzende Levermann bleef er voor dit album album niet veel anders over dan de ruimte in te gaan. 

De eerste drie nummers van het album zijn reeds uitgekomen als singles. ‘Heart Of The Android’ heeft een soort vervormer over de stem in de coupletten waardoor hij op een aantal momenten als een robot klinkt, het stoort gelukkig niet al te erg en daaromheen is een zeer sterke track samengesteld. Ook ‘In The Dawn Of The AI’ is een erg sterk nummer. De kracht die dit nummer heeft pompt je vol energie en het refrein schreeuw je uit volle borst mee. Derde single ‘Inferno’ is qua compositie wat toegankelijker met een meer poppy melodie, maar o zo aanstekelijk. Slim om zo een nummer in je repetoire te hebben. Prima als eerste kennismaking wat de sound is typisch Orden  Ogan. 

De zangeres van Brothers Of Metal Ylva Erkisson horen we op ‘Alone In The Dark’. Dit is een rustiger ritme wat we van de heren gewend zijn. Juist hierdoor en hoe goed de stem van Eriksson in de meerstemmigheid aan het einde past krijg je daar kippenvel. Het klinkt fantastisch! 

Het album eindigt met een song die zomaar eens als einde van de setlist gebruikt kan worden. De titel verraadt het al ‘It Is Over’. Een langere track die, net zoals het merendeel van het album, o zo krachtig overkomt. Het thema in dit nummer is het einde van de wereld. ”The last broadcast of mankind” 

Orden Ogan zet de lijn der succes voort. Ik ben ervan overtuigd dat de band met dit album wederom een grote stap op de ladder zetten. De groep blijft groeien en ook op dit album blijven ze niet stil staan. Ordan Ogan is een band om naar uit te kijken, mocht je ze nog niet kennen. Voor de fans is ‘Final Days’ een must have. Zeer prettig album (84/100) (AFM Records) 

Tracklist

 1. Heart of the Android
 2. In the Dawn of the AI
 3. Inferno
 4. Let the Fire Rain
 5. Interstellar
 6. Alone in the Dark
 7. Black Hole
 8. Absolution for our Final Days
 9. Hollow
 10. It Is All Over

Line up

 • Sebastian “Seeb” Levermann : Vocals, Keyboards.
 • Tobias Kersting : Guitars.
 • Niels Löffler : Guitars.
 • Steven Wussow : Bass
 • Dirk Meyer-Berhorn : Drums.
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ