Happy birthday David Draiman

Facebookrssmail

David Michael Draiman geboren op 13 maart 1973 in Brooklyn, New York is de zanger en songwriter van de band Disturbed en de band Device. Draiman staat bekend om zijn vervormde en schokkende zangstijl.

De vrienden Dan Donegan, Mike Wengren en Steve Kmak (alias Fuzz) speelden al een tijdje samen voordat de zanger, David Draiman, erbij werd gehaald na de band audities in 1997, waarop ze de naam Disturbed aannamen. David Draiman had zijn zoektocht naar een band waar hij zich thuisvoelde bijna opgegeven, maar wist hij de auditie direct dat zijn toekomst daar lag. In 2000 maakte Disturbed zijn debuutalbum bij Giant Records, getiteld ‘The Sickness’. Daarmee brak de band definitief door. De aantallen fans namen toe en hun eerste optreden was al snel op Ozzfest in 2001. Rond deze tijd namen ze ook een theme song op voor de worstelaar Steve Austin die ook op de radio gedraaid werd.

David Draiman heeft een paar van de meest succesvolle Disturbed’s nummers geschreven zoals: ‘Stupify’, ‘Down with the Sickness’, ‘Indestructible’ en ‘Inside the Fire’.

RockMuZine feliciteert David Draiman met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ