Bloodletter – Funeral hymns

Facebookrssmail

Amerika herbergt natuurlijk niet alleen maar thrashbands uit de Bay Area-regio, bewijs daarvan is onder andere het uit Chicago, Illinois, afkomstige Bloodletter. De band bestaat nog niet echt lang, namelijk sinds 2013. Na enkele demo’s en EP’s, verschijnt dan in 2018 het debuutalbum ‘Under the Dark Mark’. Voor hun opvolger heeft Bloodletter het nieuwe label Petrichor gevonden, een label wat zich probeert te onderscheiden in het zwaardere segment.

De hoes van het nieuwste product van Bloodletter kan je op het verkeerde been zetten, op de letters van de band en de albumtitel na, zou je denken dat je met death-of black metal te maken hebt, maar we hebben hier te maken met onvervalste thrashmetal op Bay Area-leest geschoeid.

Na een fraai melodieus intro opent ‘Absolution Denied’, snelle thrash met fraai riffwerk en zang welke heel sterk op die van frontman Mark Osegueda van Death Angel lijkt, het nummer eindigt met een mooie melodieuze solo. Dat de zang zoveel op die van Death Angel lijkt, geeft gelijk het ‘gevaar’ dat je de muziek van Bloodletter ook aan Death Angel koppelt, wat na enkele luisterbeurten toch niet echt het geval blijkt te zijn. In meerdere nummers wordt bij Bloodletter namelijk regelmatig gegrunt in met name de refreinen, hoor je meerdere malen blastbeats, geregeld neigt een melodielijn naar de black metal en ligt het tempo op de nummers op dit album gemiddeld een stuk hoger dan op de laatste Death Angel-albums, waar laatstgenoemde band de laatste jaren ook melodieuzer klinkt dan Bloodletter.

Opvallend is dat op het laatste nummer na alle andere nummers hooguit drie minuten klokken, het album is dan ook na iets meer dan een half uur ten einde. Door het hoge tempo op de meeste nummers ligt het gevaar op de loer dat de nummers inwisselbaar lijken te worden, hoogte-en dieptepunten zijn er niet echt, al valt het laatste nummer ‘I am the end’ wel net even wat meer op dan de andere nummers door het melodieuze intro en de fraaie break.

Productioneel hadden de drums, inclusief bassdrums, wel een tikkeltje minder prominent mogen klinken, de gitaren daarentegen net iets meer op de voorgrond.

Bloodletter levert een prima album af, voor een stap hoger is wat meer variatie in lengte en tempo van de nummers wel aan te raden. (82/100) (Petrichor)

Tracklist

 1. Absolution Denied
 2. The Grim
 3. Funeral bell
 4. Burnt Beyond Recognition
 5. Death Masks
 6. Mark of Justice
 7. Blood, Bone & Ash
 8. Guillotine
 9. Disinterment
 10. Hang
 11. I am the End

Line up

Peter Carparelli – Vocals, Guitars

Pat Armamentos – Guitars

Adam Payne – Bass

Zach Sutton – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ