Happy birthday Arjen Anthony Lucassen

Facebookrssmail

Arjen Anthony Lucassen is geboren in Hilversum op 3 april 1960 en is een Nederlands componist en gitarist. Hij groeide op in Den Haag. Hij is voornamelijk bekend van zijn progressieve rockproject Ayreon. Ook heeft hij gespeeld in de Nederlandse hardrockbands Vengeance, Bodine, en de eerste lichting van Stream of Passion.

Arjen Anthony Lucassen is als soloartiest begonnen als Anthony, die in 1993 enkele singles produceerde. Verder maakte hij in 1996 bij het label Transmission een cover-cd onder de titel ‘Strange Hobby’ met de artiestennaam ‘?’. Hierop staan covers van Pink Floyd, Donovan, The Kinks, T. Rex en The Beatles. Tot slot had hij ook een muziekproject met de naam Ambeon, waarbij hij samenwerkte met de destijds veertienjarige zangeres Astrid van der Veen.

Onder de naam Ambeon maakte Lucassen één album, ‘Fate of a dreamer’. In 2009 begon hij aan het nieuwe project Guilt Machine, waarvan het album ‘On This Perfect Day’ in augustus 2009 verscheen. Op 1 november 2010 verscheen het Star One-album ‘Victims of the Modern Age’. In september 2014 maakte Lucassen bekend een samenwerking met Anneke van Giersbergen aan te gaan onder de naam ‘The Gentle Storm’ om in maart 2015 een cd uit te brengen met als titel ‘The Diary’.

RockMuZine feliciteert Arjen Anthony Lucassen met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ