Pagandom – Ashes

Facebookrssmail

Pagandom is een Zweedse (melodieuze)Thrash Metal band opgericht in 1987 door gitarist Martin Carlsson en zanger/bassist Christian Jansson. Pagandom heeft in de periode 1987/1992 drie demo’s uitgebracht die goed ontvangen worden in de Gothenburg Metal Scene. In 1994 brengt Pagandom hun debuutalbum ‘Crushtime’ uit. Ook staan ze datzelfde jaar met hun interpretatie van ‘Battery’ op het Metallica Tribute album ‘Metal Militia’. In 1996 besluiten ze te stoppen na het uitbrengen van de demo ‘Six Specially Blended Songs From King’ onder de bandnaam Kung. In 2013 komt Pagandom weer bij elkaar voor een optreden op The Gothenburg Sound Festival wat plaatsvindt in januari 2014. De Setlist van dit optreden bestaat uit nummers van hun eerste 2 demo’s. Pagandom in de huidige bezetting bestaat sinds 2019.

‘Ashes’ wordt uitgebracht in eigen beheer en is uitsluitend te beluisteren als stream en te koop als gelimiteerd vinyl te bestellen op hun website maar ik vrees dat die 200 exemplaren ondertussen wel uitverkocht zijn. De schijf klinkt zeer goed met een krachtige en energieke produktie. Zanger/bassist Christian Jansson is in het bezit van een zeer eigen karakteristiek stemgeluid en is te herkennen uit duizenden. Hij zingt ieder woord passievol en gemeend en zijn vocalen zijn dan ook het visitekaartje van Pagandom. Maar ook de andere bandleden staan hun mannetje. Ook het songmateriaal is dik in orde. Slechte nummers staan er niet op ‘Ashes’. Mijn persoonlijke favoriet is ‘Behind Walls Of Glass’ dat furieus begint en rustige passages bevat met mooie cleane zang van Christian Jansson. Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze Zweden nog niet opgepikt zijn door een platenmaatschappij.

Fans van passievol gespeelde melodieuze Thrash Metal moeten Pagandom zeker gaan checken (85/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

1 Obvious (3:11)

2 Bury Their Names (3:05)

3 Behind Walls Of Glass (4:28)

4 Don’t (3:23)

5 End Begins (3:13)

6 I Am The Obstacle (3:54)

7 You And Your God (4:32)

8 Blinded By The Dark (2:22)

9 Fear Collector (3:49)

10 Ashes (4:35)

Line up

Martin Carlsson – Guitar

Christian Jansson – Bass/Vocals

Soren Fardvik – Drums

Rune Foss – Guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ