Bewitcher – Cursed be thy kingdom

Facebookrssmail

Blackened speed en thrash metal is al enige jaren een populaire stroming binnen de metal. 1 Van die bands is het uit Portland, Oregon, afkomstige Bewitcher. Opgericht in 2013 als tweetal brengt de band eerst wat demo’s en een compilatie-album uit, alvorens in 2016 het eerste full-album uit te brengen, gevolgd in 2019 door hun tweede album. Bewitcher blijkt met deze albums alsmede hun live-reputatie een dermate bekendheid opgebouwd te hebben, dat het grote Century Media wel brood ziet in de band en tekent Bewitcher in 2020.

Na een instrumentaal intro trapt opener ‘Death Returns’ af, een snel nummer met een lekkere hard/heavy rock ’n roll-riff. ‘Satanic Magick Attack’ is een uptempo nummer met een vrij generieke riff, wel een fraaie break. Na een paar nummers is wel duidelijk dat de typering blackened speed/thrash welke je her en der aan Bewitcher gegeven ziet worden, niet op zijn plaats is, de muziek van Bewitcher is heavy rock’n roll/metal, met zang welke in de buurt van Schmier van Destruction ligt, het vleugje black is niet te bekennen. Mede door het rauwe geluid en het jaren ’80 gevoel dat het album oproept, zou het album ook nog wel getypeerd kunnen worden als beïnvloed door NWOBHM. Wil je een vergelijking met bands, dan kun je denken aan een lichte mix van Motorhead en Venom. Na het beluisteren van enkele nummers van vorige albums blijkt, dat het geluid op dit album wat minder stevig uit de hoek komt. De nummers zijn zeker niet altijd snel, het lekkere klinkende ‘Mystifier’ met een lekkere melodieuze en catchy riff en het doomy ‘Valley of the Ravens’ zijn daar goede voorbeelden van. Voorbeelden van snelle nummers zijn ‘Metal Burner’ met een prima rock ’n roll-riff en heerlijke gitaarsolo en ‘The Widow’s Blade’.

Het album heeft een ongepolijste productie, wat ook wel eens lekker en in ieder geval authentiek klinkt. Bewitcher levert een prima album af, al is door de veelal eenvoudige nummers ook weer geen pottenbreker. (81 /100)(Century Media Records)

Tracklist

  1. Ashe
  2. Death Returns
  3. Satanic Magick Attack
  4. Electric Phantoms
  5. Mystifier (White Night City)
  6. Cursed Be Thy Kingdom
  7. Valley of the Ravens
  8. Metal Burner
  9. The Widow’s Blade
  10. Sign of the Wolf

Line up

M. von Bewitcher            –              Vocals, Guitars

A. Magus                            –              Bass

A. Hunter                            –              Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ