Happy birthday Christoph Schneider

Facebookrssmail

Christoph “Doom” Schneider werd geboren in Berlijn op 11 mei 1966 is een Duitse muzikant, het meest bekend als de drummer van de industrial band Rammstein. Christoph Schneider werd geboren in de Oost-Berlijnse wijk Pankow. Zijn vader was een muzikant. Schneider is de oudste van zeven kinderen. Hij heeft een broer en vijf zussen. Een van zijn zussen, Constence, was gedurende een paar jaar de kostuumontwerpster voor de band Rammstein.

In 1980 kreeg Schneider een drumstel van zijn broer, dat hij had gemaakt van blikken. Op de leeftijd van zestien stopte hij met school en werd hij een telecommunicatiemedewerker. Met zijn gespaarde geld kocht hij zijn eerste echte drumstel. Dat drumstel was niet erg goed, maar dat maakte niet uit. Hij zei hierover: “Het was geen goed drumstel, het brak steeds, gelukkig had ik een vriend die lasser was, die maakte hem altijd voor me”. In 1984, toen hij 18 jaar oud was, moest hij in dienst bij het Oost-Duitse leger. Hij is het enige Rammstein-bandlid dat zijn dienstplicht heeft voltooid.

In 1985 stopte hij met de telecommunicatie en probeerde hij naar de universiteit te gaan om muziek te gaan studeren, maar werd, ondanks twee pogingen, nooit toegelaten. Zijn vader, die liever zag dat hij trompet ging spelen, vond het niet leuk dat hij leerde drummen. In die tijd probeerde hij vaak bij een band te komen. Toen hij 24 jaar was deed hij mee in de band Die Firma en in wat andere kleinere bands. In 1994 deden Till Lindemann, Richard Z. Kruspe, Oliver Riedel en Christoph Schneider mee aan de Berlin Senate Metro beat contest, en wonnen deze. Als prijs mochten ze een demo-CD met vier nummers opnemen. Later deden Paul Landers en Christian Lorenz mee aan deze band, die later bekend zou komen te staan als Rammstein.

RockMuZine feliciteert Christoph met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ