FrozenCrown – Winterbane

Facebookrssmail

Het Italiaanse Frozen Crown laat weer van zich horen middels hun derde album alweer in de korte tijd van hun ontstaan sinds 2017, genaamd ‘Winterbane’. Ook deze plaat staat weer bol van de snelle power metal waar de band bekend om staat.

Flitsend gitaarwerk, heldere vocalen en stuwende ritmes maken ook dit album weer een genot om naar te luisteren. Tevens ook een niet onverdienstelijke cover van Judas Priest met ‘ Night Crawler’. De nummers op deze plaat liggen in het verlengde van het vorige werk van de band, heavy power metal van de bovenste plank. Superieur gitaarwerk is wel een kenmerk van Frozen Crown, evenals de heldere en krachtige, mooie stem van zangeres Jade. Het tempo ligt het hele album vrij hoog, en ligt prettig in het gehoor. Uitschieters zijn bijvoorbeeld ‘ Far Beyond’, een typisch galopperend Frozen Crown nummer met furieuze gitaarritmes en solos. Ook ‘ Crown Eternal’ met tweestemmige zang, waarbij Jade afgewisseld wordt met diepe grunts is een huzarenstuk. Gitarist en oprichter Federico Mondelli stond weer garant voor de sterke composities, alsook het ingenieuze gitaarwerk op dit album. In ‘ The Water Dancer’ is een hoofdrol weggelegd voor Jade, afwisselende melodieen en de geweldige vocalen laten horen dat deze dame tot de top van het genre behoort en een zeer aardig deuntje kan zingen. De uitvoering van “Night Crawler’ is een waar eerbetoon aan heavy metal legende Judas Priest, in een uitstekende Frozen Crown versie. Met ‘ Tales Of The Forest’ staat er ook nog een kort instrumentaaltje op van de hand van de meester zelf, Federico Mondelli. De plaat sluit af met ‘Blood On The Snow’, een episch en afwisselend nummer met ook weer grunts.

‘Winterbane’ is een uitermate vermakelijk album van deze nog jonge Italiaanse band, die zich hiermee weer scherp op de kaart zet. (85/100) (Scarlet Records)

Tracklist

  1. Embrace the Night
  2. Towards the Sun
  3. Far Beyond
  4. The LoneStranger
  5. CrownEternal
  6. The Water Dancer
  7. Angels in Disguise
  8. Nightcrawler
  9. Tales of the Forest
  10. Blood on the Snow
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ