Crimson Dimension – Crimson Dimension

Facebookrssmail

Crimson Dimension is een eigenzinnige Finse band die naar eigen zeggen ‘Blackened Progressive Metal’ speelt in plaats van de geijkte term ‘Progressive Black Metal’. Een klein nuance verschil dus maar ergens hebben ze wel gelijk. De muziek is voor de hoofdmoot progressief te noemen. Mede door de lengte van de nummers. Het album bevat slechts 4 nummers maar klokt desondanks toch bijna een uur zodat we zeker kunnen spreken van een full length album.

‘Crimson Dimension’ laat voor het eerst van zich horen in 2017 als ze de ‘single’ ‘Black Mass’ uitbrengen wat ook op dit album staat. De muziek die Crimson Dimension ons op hun debuut voorschotelt is zeker de moeite waard voor de avontuurlijke luisteraar. Alle 4 de nummers zitten goed in elkaar en bevatten progressieve elementen vermengd met een vleugje Death Metal met af en toe ook wat Blastbeats. De basis is in alle nummers toch Black Metal. Liefhebbers van bands als Cradle Of Filth en landgenoten Children Of Bodom zullen aan dit album veel plezier beleven. Ook fans van Opeth en My Dying Bride zouden dit album een keer aan een luisterbeurt moeten onderwerpen. Hiermee bedoel ik dat er veel passages inzitten die genoemde bands ook zo kenmerken. De toetsenpartijen bijvoorbeeld die de nummers onopvallend mooi inkleuren. Mijn persoonlijke favoriet is het ruim 18 minuten lange ‘Age Of Awakening’ wat het meest progressieve nummer van het album is met stukken gesproken woord en er wordt mooi gebruik gemaakt van contrast. Brute stukken worden afgewisseld met duistere kalmere passages.

Al met al een prima album wat een punt aftrek krijgt door het wat iele geluid en het gebrek aan wat compactere nummers. Attentie puntjes voor een volgend album. (73/100) (Spread Evil)

Tracklist

1 Crimson Dimension (15:41)

2 Black Mass (11:55)

3 Age Of Awakening (18:23)

4 Valon Hylkaama (12:43)

Line up

Janne – Drums

Timo – Guitars

Ari – Vocals/Bass

Eero – Keyboards

J-M – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ