Happy birthday Richard Kruspe

Facebookrssmail

Richard Zven Kruspe werd geboren in Wittenberge op 24 juni 1967 en is de leadgitarist van de Duitse band Rammstein. Hij heeft een tijd lang de dubbele achternaam Kruspe-Bernstein gebruikt omdat hij getrouwd is geweest met de Zuid-Afrikaans-Amerikaanse Caron Bernstein. Na hun scheiding in 2006 nam hij zijn eigen naam Kruspe weer aan.

Voordat hij met Rammstein zijn geld verdiende was hij verkoper. Ook speelde hij samen met Paul Landers & Christoph Schneider in de punkband Die Firma. Daarnaast speelde hij ook samen met Paul Landers, Till Lindemann en Jörg E. Mielke in de band First Arsch.

Richard is naast Rammstein ook actief in zijn solo band Emigrate waarmee hij twee platen opnam: ‘Emigrate’ (2007) en ‘Silent So Long’ uit 2014.

Rammstein is in 1994 door Kruspe opgericht. Kruspe vond het moeilijk om teksten en de muziek tegelijkertijd te schrijven. Hij vroeg Till Lindemann erbij omdat hij hem vaak had horen zingen tijdens het werken. Een wedstrijd voor nieuwe bands werd aangekondigd en de prijs was opnametijd in de studio. De net-gevormde band meldde zich aan voor die wedstrijd, nam een demo op onder de naam “Rammstein” en won.

RockMuZine feliciteert Richard Kruspe met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ