Happy birthday Fredrik Åkesson

Facebookrssmail

Karl Fredrik Henry Åkesson werd geboren in Stockholm, Zweden op 18 juli 1972 en is vooral bekend als de huidige gitarist van de metal band Opeth. Åkesson speelt al gitaar vanaf de leeftijd van 12. Zijn vroege muzikale invloeden zijn onder andere Michael Schenker, Uli Jon Roth, Yngwie Malmsteen en George Lynch.

In 2007 Kondigde de progressieve death metal band Opeth aan dat Åkesson de vertrokken gitarist Peter Lindgren zou vervangen. Åkesson’s eerste tour met de band was de Progressive Nation Tour met Dream Theater en Between de Buried and Me. Åkesson’s eerste album met Opeth was ‘Watershed’ (2008).

Fredrik Åkesson is een duizendpoot daar hij naast Opeth betrokken is geweest bij legio aan bands. Zo is hij terug te horen op albums van: Krux, Arch Enemy, John Norum, Sabbtail en nam hij verschillende albums op met Talisman.

Momenteel is Fredrik Åkesson actief in Opeth, Krux, Monsters of Metal en Talisman.

RockMuZine feliciteert Fredrik Åkesson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ