Happy birthday Bruce Dickinson

Facebookrssmail

Bruce Dickinson werd geboren in Worksop op 7 augustus 1958 en is een Britse zanger, piloot, (radio)presentator, auteur, acteur, marketing director, het best bekend als de leadzanger van de heavy metal band Iron Maiden.

Bruce Dickinson begon zijn carrière in 1976 bij de rockgroep genaamd Styx. In 1977 werd hij lid van Samson. Met Samson maakte Bruce drie platen: ‘Survivors’ (1979), ‘Head On’ (1980) en ‘Shock Tactics’ uit 1981. Hij heeft tevens samengewerkt met Barón Rojo in de periode 1981-1982.

In 1981 ging Bruce Dickinson in op de uitnodiging van Steve Harris om lid te worden van Iron Maiden. In zijn tijd met Iron Maiden heeft hij een paar legendarische NWOBHM-platen gemaakt, zoals ‘The Number Of The Beast’ en ‘Piece Of Mind’. In 1993 verliet Dickinson Iron Maiden om aan een solocarrière te werken, maar in 1999 keerde hij terug bij de band, waarvan hij nog steeds de zanger is, naast zijn solocarrière. Na de reünie bracht hij de albums ‘Brave New World’, ‘Dance Of Death’, ‘A Matter of Life and Death’, ‘The Final Frontier’ en ‘The Book of Souls’ uit.

Solo bracht Bruce zes albums uit van ‘Tattooed Millionaire’ in 1990 tot de laatste plaat welke in 2005 ‘Tyranny of Souls’.

Naast Bruce zijn muzikale carrière is hij bijzonder actief en ambitieus zo behaalde hij op 19 juli 2011 een eredoctoraat in de muziek van de Londense Queen Mary-universiteit en behaalde hij zijn vliegbrevet. Bruce vliegt Iron Maiden de wereld rond in een Boeing 747-400 genaamd Ed Force One.

Net voor kerst 2014 werd bij een routineonderzoek een tumor geconstateerd achter op Bruce Dickinsons tong. Na een behandeling (chemotherapie en radiotherapie(bestraling) is hij in mei 2015 door zijn specialisten volledig genezen verklaard van tongkanker.

RockMuZine feliciteert Bruce Dickinson verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ