Eastern High – Halo

Facebookrssmail

Eastern High is een Zweedse band opgericht in 2016 door de gebroeders Svensson. Voordat ze Eastern High oprichtten speelden ze in de Thrash Metal band Wasted Shells die alleen bekendheid genoot in de Zweedse underground Metal-scene. Nadat de broertjes Svensson in het jaar 2015 uit Wasted Shells stappen besluiten ze in 2016 om wat meer progressievere muziek te gaan maken. In 2017 brengen ze hun debuutalbum ‘Garden Of Heathens’ uit dat goed ontvangen wordt en ze (wereldwijd) een hoop nieuwe fans oplevert. Door dit enigszins onverwachte) succes besluiten de broers Svensson om dit project om te zetten in een volwaardige band en recruteren ze gitarist Niklas Cvetkovski, bassist Fredrik Rosdahl en drummer Christian Lindstrom. In 2019 speelt Eastern High hun eerste liveshow die gevolgd worden door verschillende andere optredens en tours, totdat COVID roet in het eten gooit. Eastern High benut deze periode om zich te richten op het schrijven van nieuw materiaal voor dit tweede album ‘Halo’.

Als de maatregelen het toelaten gaat Eastern High ook weer touren te beginnen met een optreden op het ‘Raise Your Horns’ Festival wat plaats zal vinden in september in thuisland Zweden. Zoals veel bands tegenwoordig doen heeft ook Eastern High een nummer geschreven over de huidige pandemie te weten ‘Notorious Enemy’. Ik ben bang dat Eastern High met ‘Halo’ een beetje tussen de wal en het schip gaat vallen. Voor de Progressieve rocker is het niet progressief genoeg en voor de Thrashers is het allemaal wat te gezapig. Je kunt ook zeggen dat Eastern High het beste van twee werelden heeft gecombineerd op ‘Halo’. Beslis zelf. Positieve uitschieters zijn ‘Emperor’ en afsluiter ‘Ashes To Ashes’, verreweg het rustigste nummer van het album met zeer gevoelig gitaar-en zangwerk dat goed aansluit bij de thematiek van het nummer, namelijk het verliezen van iets of iemand en de daarbij komende emoties. (72/100)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ