Devil To Pay – A Blend Through Space And Time

Facebookrssmail

devil-to-pay-a-bend-through-space-and-timeHet Amerikaanse Ripple Music, het label dat zich vooral toelegt op het uitbrengen van albums van Amerikaanse en – sinds kort ook – Europese stoner-rock-bands, heeft nooit voller gestaan dan dit jaar. De opeenvolgende releases zijn nog amper te volgen. Dat is jammer. Een aantal bands dreigen zo te verzuipen in het grote aanbod en krijgen daardoor niet de persaandacht die ze verdienen. Niet dat we daar altijd rouwig om zijn, maar in het geval van Devil To Pay is dat een spijtige evolutie. Het viertal uit Indianapolis stelt intussen album nummer vijf voor, ‘A Blend Through Space And Time’.

Devil To Pay tapt nog steeds uit hetzelfde uptempo-stoner-rock-vaatje. Al vanaf opener ‘On And On (in your mind)’ rijgt de groep de gitaarriffs aan een hels tempo aan elkaar. Naar adem happen is op deze ‘A Blend Through Space And Time’ duidelijk niet aan de orde. De songs van dit viertal hebben ruisende versterkers nodig die Manowar-gewijs een volumeknop hebben die tot 11 gaat. Het volume van de gedowntunede riffs zakt, met songs als ‘Don’t Give Away’, ‘Recommended Daily Dosage’, ‘You Inner Lemmy’ (zou zomaar weggelopen kunnen zijn van een Motörhead-album) en het thrashy ‘The Demons Come Home To Roost’, nooit onder de 120 dB.

Met songs als ‘Laughingstock’ en ‘The Meaning Of Life’ durft het viertal wel even terugschakelen naar een lagere versnelling. Ter compensatie wordt in deze songs dan wel een reeks gitaarduels uitgevochten. Het ene al beter dan het andere, maar soms toch verzandend in oeverloos en minder relevant gitaar gepingel. Laat dat echter de pret van deze ‘A Blend Through Space And Time’ niet bederven. Met vijf (full) albums op de teller, wordt het trouwens hoog tijd dat we dit gezelschap ook in Europa een keer aan het werk kunnen zien. Misschien kan Ripple Music de hoeveelheid releases een beetje beperken en met het vrijgekomen budget een band als Devil To Pay richting Europa sturen.

(7,5, Ripple Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ