The Night Flight Orchestra – Aeromantic II

Facebookrssmail

The Night Flight Orchestra wordt in 2007 opgericht door Björn Strid en David Andersson toen ze in de Verenigde Staten aan het touren waren met hun band Soilwork. Bassist Sharlee D’Angelo (Mercyful Fate, Arch Enemy) sluit al gauw aan. Alvast een waarschuwing voor liefhebbers van deze bands, The Night Flight Orchestra heeft in de verste verte niets te maken met de muziek die deze bands maken. De Line Up is zeer stabiel. In 2014 komt gitarist Sebastian Forslund ‘The Night Flight Orchestra’ versterken en achtergrondzangeressen Anna-Mia Bonde en Anna Brygard zitten sinds 2017 bij de band. De eerste line Up wisseling is nu een feit. Toetsenist John Lönnmyr vervangt Richard Larsson en drukt meteen zijn stempel op dit nieuwe album.

‘Aeromantic II’ is het 6e album van The Night Flight Orchestra en komt eerder dan gepland was ,omdat de geplande tour om het in 2020 uitgebrachte ‘Aeromantic’ te promoten ,vroegtijdig werd gecanceld door COVID. The Night Flight Orchestra is een typische ‘love’em or hate’em’ band. Voor het merendeel van de Metal fans zal het allemaal te ‘poppy’ zijn. ‘Aeromantic II’ is een erg fijn album dat een lach op de gezichten zal toveren van iedere muziekliefhebber. Jong, oud, Rock-en Popliefhebbers, iedereen zal veel plezier beleven aan deze crossover van energieke Pop-Rock met een enorme 80’s-vibe. Zoveel dansbare nummers (Violent Indigo, Chardonnay Nights, You Belong To The Night), Kick-ass Rocknummers (How Long, Amber Through A Window, Zodiac) een paar nummers die uitermate geschikt zijn voor zwoele zomeravonden (Midnight Marvelous, Burn For Me) en zelfs melodramatische nummers met wat Prog-invloeden (I Will Try, Moonlit Skies). Alles komt voorbij, Queen, The Rolling Stones, Survivor en ga zo maar door. Het knappe is dat ondanks al deze invloeden The Night Flight Orchestra toch een eigen smoel houdt. Het klinkt altijd als The Night Flight Orchestra.

Alle nummers zijn het aanhoren meer dan waard maar mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Zodiac’, ‘Midnight Marvelous’ en ‘I Will Try’. Verder staat er ook nog een bonusnummer op sommige versies van dit album te weten ‘Reach Out’ van Cheap Trick wat niet onder doet voor het origineel. (87/100) (Nuclear Blast Records)

Tracklist

Violent Indigo (4:37)

2 Midnight Marvelous (4:15)

3 How Long (4:53)

4 Burn For Me (3:48)

5 Chardonnay Nights (4:33)

6 Change (4:35)

7 Amber Through A Window (4:32)

8 I Will Try (3:46)

9 You Belong To The Night (4:14)

10 Zodiac (3:47)

11 White Jeans (4:12)

12 Moonlit Skies (4:09)

13 Reach Out (bonus track)

Line up

John Lönnmyr – Keyboards

Sharlee D’Angelo – Bass

Björn Strid – Vocals

David Andersson – Guitars

Jonas Källsbäck – Drums

Sebastian Forslund – Guitars/Percussion

Anna-Mia Bonde – Backing Vocals

Anna Brygard – Backing Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ