Inferum – Modern Massacre / EP presentatie Patronaat

Facebookrssmail

Inferum is een jonge band uit Eindhoven opgericht in 2015. De heren timmeren flink aan de weg getuige de onderscheidingen die zij reeds mochten ontvangen: winnaar Metal Battle 2017, winnaar van de Nederlandse Wacken Open Air-finale 2017 en de derde plaats op Wacken. De band, met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, bracht onlangs een EP uit in eigen beheer luisterend naar de naam ‘Modern Massacre’.

Zelf omschrijven de heren de muziek als mechanical death metal en daar is vrede mee te hebben. De death metal van Inferum is bruut met progressieve trekjes en heeft een enorme groove. Zanger Morrison de Boer weet zijn vocalen uitstekend af te wisselen, van diepe grunts met ijzige schreeuwen en een goed gedoseerde hoeveelheid pig squeals. De strakke composities met tal van breaks en wisselingen klinken professioneel en blijven boeien. Nummers als ‘Blinding Supremacy’ en vooral ‘Rotten King’ staan als een huis en blijven interssant door de vele breaks en de gevarieerde vocalen. Bij de afsluiter ‘Incineration’ zijn het vooral de gitaristen Lars Deelman en Ozzy Voskuilen die met sterke riffs de aandacht naar zich toetrekken,

(80/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Modern Massacre
2. Blinding Supremacy
3. Rotten King
4. Incineration

Inferum is:
Stan Albers Bass
Wouter Macare Drums
Lars Deelman Guitars (lead)
Ozzy Voskuilen Guitars (rhythm)
Morrison de Boer Vocals

Op vrijdag 18 augustus vond de EP release party plaats in het Patronaat cafe. Inferum mag daar openen voor de brute technische death metal band Cryptopsy en doet dit met verve. De jonge mannen zijn nauwelijks op een foutje te betrappen en zetten een puike show neer. In de dertig geboden minuten weet Inferum een goede indruk achter te laten met goed geluid. Strak gespeeld en vol overtuiging gebracht met een knappe podium presentatie waarbij de bandleden geen moment stilstaan. Inferum mag rekenen op een goede publiek participatie in uitverkocht cafe. Dat is dan ook het nige minpuntje: het cafe. Het gezellige maar te kleine zaaltje is de uitgesproken plek om een biertje te drinken in plaats van metal shows van dit kaliber te huisvesten. Begrijpelijk is het wel, kleine zaal in onderhoud en veel te weinig kaarten verkocht in de aanloop naar het event zodat er geen druk was het onderhoud te bespoedigen. Hoe dan ook, Inferum is een band waar we meer van gaan horen en is een band om in de gaten te houden. De nog jonge leeftijd van de heren biedt een groot perspectief en de band heeft nog flinke groei potentie.

Foto’s (C) John van der Zee

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ