Happy birthday Till Lindemann

Facebookrssmail

Till Lindemann werd geboren in Leipzig op 4 januari 1963 en is een Duitse muzikant, acteur en dichter. Hij is bekend als zanger en tekstschrijver van de band Rammstein. Zijn muzikale carrière begon als drummer bij de band First Arsch voor hij in 1994 naar Berlijn verhuisde en samen met vijf andere musici de band Rammstein oprichtte. Met deze band, die wereldwijd optreedt, oogstte hij grote roem.

Lindemann groeide op in Wendisch Rambow in de DDR met zijn ouders en zijn zes jaar jongere zus. Op zijn elfde jaar volgde Lindemann sportonderwijs bij de Rostock Sports Club. Met zijn vader, de schrijver en dichter Werner Lindemann, kon hij niet opschieten. Zijn vader zou hem onder meer misbruikt hebben. Zijn ouders scheidden in 1975, waarop zijn moeder Brigitte hertrouwde met een Amerikaan. Van 1977 tot 1980 bezocht Till Lindemann een kostschool.

In 2002 bracht hij een dichtbundel uit onder de titel ‘Messer’. Hierin staan krachtige gedichten en foto’s, die soms net zoveel verbaal ‘geweld’ bevatten als de teksten van Rammstein, maar niet als een herhaling daarvan beschouwd moeten worden. In een interview in 2005 zei hij dat Rammstein door zal spelen tot een van hen sterft.

RockMuZine feliciteert Till Lindemann met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ