Happy birthday Mike Terrana

Facebookrssmail

Mike Terrana werd geboren op 21 januari 1960 in Buffalo, New York en is een Amerikaanse hardrock en heavy metal drummer. Zijn eerste professionele werk was in 1984 met de band Hannover Fist uit Toronto, waarna hijplaten opnam en toerde met tal van andere bands en speelde hij veel muziekstijlen in New York. Tussen 1987 en 1997 verhuisde hij naar Los Angeles en werkte samen met verschillende virtuoze gitaristen, zoals Yngwie Malmsteen, Tony Macalpine, Steve Lukather, en bands als Kuni en Beau Nasty.

In 1997 verhuisde Mike Terrana naar Europa, hij belande als eerste in Nederland voor zes maanden en daarna Duitsland. Hij werkte met de Duitse bands Rage, Gamma Ray, Savage Circus, Axel Rudi Pell, Roland Grapow en Masterplan. In 2016 trad Mike Terrana toe tot Italiaanse heavy metal band Vision Divine. Mike Terrana is ook betrokken bij projecten in het instrumentale fusion genre en geeft drum clinics over de hele wereld voor PDP Drums Paiste Cymbals, Remo drumvellen, Vic Firth Sticks, Beyerdynamic microfoons.

In 2016 creëerde Mike het project Beauty Of The Beat en daarnaast speelt Mike in zijn eigen band Terrana.

RockMuZine feliciteert Mike Terrana met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ