Happy birthday Louie Clemente

Facebookrssmail

Louie Clemente is geboren in New York op 23 januari 1965 en is een voormalig bandlid van de Amerikaanse thrash metal band Testament, waar hij van 1983 tot medio 1992 in drumde. Na veel drukke jaren, vooral vanaf 1987, met veel toeren en vijf albums, besloot hij te stoppen met muziek. In 2005 wisten leden van de originele line-up van Testament, waar Clemente ook tot behoorde, hem over te halen mee te doen aan een reünie-tour. Clemente had al bijna 13 jaar niet meer opgetreden en daarom begon drumtechnicus John Tempesta aan de set en drumde Clemente enkele nummers, wat in de loop van de tour de helft van de set (het concert) werd. Een concert in Londen, uit 2005, werd opgenomen en uitgebracht op zowel cd als dvd en deze laatste bevat ook een interview waarin Clemente aangeeft dat de reünietour een van de hoogtepunten uit zijn leven is.

Louie Clemente is medeverantwoordelijk voor de eerste vijf studio albums van Testament: ‘The Legacy’ (1987), ‘The New Order’ (1988), ‘Practice what you Preach’ (1989), ‘Souls of Black’ (1990) en \The Ritual’ uitegbracht in 1992. Momenteel is hij eigenaar van een meubilair- en kunstwinkel in New York City.

RockMuZine feliciteert Louie Clemente met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ