Happy birthday Donald Tardy

Facebookrssmail

Donald Tardy is geboren op 28 januari 1970 in Gibsonston, Florida en is de drummer van death metal band Obituary en de broer van John Tardy, zanger van Obituary. Naast Obituary hebben bij de heren een band genaamd Tardy Brothers waarin Donald de primaire songwriter is en naast drums ook gitaar en bas speelt.

Obituary is opgericht in oktober 1984 in Tampa, Florida onder de naam Executioner. In eerste instantie veranderde de band de spelling van de naam naar Xecutioner voordat zij uiteindelijk hun naam veranderen naar Obituary in 1988. Obituary is een bepalende factor geweest voor het death metal genre en is daarnaast een van de succesvolste bands in het genre.

Klassieke platen als ‘Slowly we rot’ (1989) en ‘Cause of death’ (1990) markeerde een nieuw tijdperk en waren mede de grondlegger voor een nieuw sub-genre in het metal landschap. Negen albums werden tot op heden uitgebracht met ‘nked in Blood’ (2014) als voorlopige laatste. In 2017 verscheen de tiende plaat, luisterend naar de naam ‘Obituary’

RockMuZine feliciteert Donald Tardy met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ