Happy birthday Dave Davies

Facebookrssmail

Op 3 februari 1947 werd gitarist David Russell Gordon ‘Dave’ Davies geboren in Londen. Hij is de jongere broer van Ray Davies en is de originele oprichter van de Britse groep The Kinks. Ook wordt Dave Davies gezien als de uitvinder van wat nu bekendstaat als hardrock of heavy metal. Gefrustreerd door het cleane geluid van zijn Elpico versterker maakte hij met een scheermesje diverse insnijdingen in de speakers. Het resultaat van deze actie is te horen op de klassieke singles ‘You Really Got Me’ en ‘All Day And All Of The Night’.

RockMuZine feliciteert Dave met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ