Happy birthday Tony Reno

Facebookrssmail

Tony Niemistö werd geboren in het Zweedse Danderyd op 10 februari 1963 en is bekend onder de artiestennaam Tony Reno. Tony is een Zweeds drummer en van 1979 tot 1984 was hij drummer van de band Europe. In 1986 verving hij Mikkey Dee bij de rockband Geisha. De zanger van Geisha vormde later de band =Y= en Niemistö voegde zich bij deze band. Tegenwoordig werkt Niemistö voor een computerbedrijf.

Europe is een Zweedse band uit Upplands Väsby. Oorspronkelijk was Europe een progressieve rock-groep, maar om meer airplay te krijgen stapte Europe over op een softer geluid met een prominentere rol voor de keyboards. De band begon in 1979 onder de naam Force. Tony Reno was betrokken bij de eerste 2 albums ‘Europe’ uit 1983 en ‘Wings of tomorrow’ uit 1984. Grote doorbraak met het derde album ‘The Final Countdown’ uit 1986 maakte Tony niet mee, hij had inmiddels plaatsgemaakt voor Ian Haugland.

RockMuZine feliciteert Tony Reno met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ