Happy birthday Paul Bostaph

Facebookrssmail

Paul Bostaph werd geboren in San Francisco, Californië op 6 maart 1964. Paul ooit begonnen als bassist maar overgestapt naar de drums omdat dat instrument goedkoper was. Op zijn 15de kocht hij zijn eerste drumkit, geïnspireerd door het Iron Maiden album ‘Killers’.

Paul Bostaph heeft voor verschillende bands gespeeld. Sommige fans en musici verwijzen naar Bostaph als de ‘menselijke drummachine’, wat een verwijzing vormt naar zijn snelle en technisch strakke speelstijl. Drummers die een grote invloed op zijn stijl van drummen waren, zijn onder anderen Phil Rudd, Clive Burr, Tommy Aldridge, Nicko McBrain, Dave Lombardo en Tommy Lee.

Bostaph was drummer van Forbidden (1985-1992), Exodus (2005-2007) en Testament (2007-2011) maar bovenal is hij de drummer van de thrash legende Slayer van 1992 tot en met 2001. Hij keerde in 2013 terug bij Slayer en speelde daar zijn drumpartijen tot de band in 2019 uiteen ging.

RockMuZine feliciteert Paul Bostaph met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ