Blokhut Live in Baroeg geslaagde dag

Facebookrssmail

Op 9 april is het eindelijk weer zover, de Baroeg in Rotterdam wordt voor één dag omgetoverd tot een hardrock kroeg tijdens Blokhut Live. Een dag vol hardrock bands, bier drinken en headbangen.

Ear Danger
Het is de beurt aan heavy metal band Ear Danger om de show af te trappen. Dit is geen onbekende in Baroeg. Ondanks dat het nog vroeg op de dag is, ze spelen namelijk om 15.45, is de zaal toch al deels gevuld. Ze geven aan al 2,5 jaar niet te hebben opgetreden, maar daar is niks van te merken. De band zet een energieke show neer en de zanger gooit er een paar hoge noten uit. Ook spelen ze een aantal toffe gitaarsolo’s die goed in de smaak vallen bij het publiek.

Impact
Vervolgens is het de beurt aan de Rotterdamse heavy metal band genaamd Impact. De band gaat al een tijdje mee en er zijn zeker een aantal fans van de band aanwezig. De zaal is al wat meer gevuld en het publiek is aan het genieten. Het optreden zit strak in elkaar, maar het hoogtepunt is toch wel het laatste nummer. Tijdens dit nummer komt de zoon van de drummer het podium op. Hij speelt mee op gitaar en heeft het helemaal naar zijn zin.

Boneheadz
Als derde is het de beurt aan hardrock coverband Boneheadz. Ook zij zijn graag geziene gasten tijdens Blokhut Live met hun ‘Tribute to the Legends of Rock’. Met covers als ‘Thunderstruck’ van AC/DC en ‘Living on a Prayer’ van Jon Bon Jovi krijgen ze de zaal volledig mee. Iedereen zingt vol overgave mee met deze bekende hits. Het is een energiek optreden met stevige gitaar riffs en goede vocalen. Het publiek is zeker opgewarmd voor de volgende bands die nog komen gaan.

Highway Chile
Als voor laatste band is het de beurt aan Highway Chile. Als één van de oudste hardrock bands van Nederland zijn ze zeker niet te missen tijdens Blokhut Live. Er zijn een hoop fans voor deze band gekomen en het staat lekker vol in de zaal. De nummers vallen goed in de smaak en we hebben zelfs een primeur met een nieuw nummer. Deze word voor het eerst live gespeeld en wordt goed ontvangen door het publiek.

Dino Jelusick
Dan is het eindelijk tijd voor de afsluiter van de avond. De allereerste winnaar van het junior songfestival en de enige band die niet van Nederlandse bodem komt. De uit Kroatië afkomstige band is een mooie toevoeging aan de line-up van vanavond. Ze openen sterk en de sfeer zit er direct goed in. De zanger, Dino, is een echte rasartiest en enorm muzikaal. Sinds kort maakt hij deel uit van de band Whitesnake en het kan niet uitblijven om een cover van deze band te spelen. Met het nummer ‘Here I Go Again’ brult de zaal lekker mee. Ook wordt er een ode gebracht aan de Foo Fighters met een akoestische cover van het nummer ‘The Pretender’ en wordt er een cover gespeeld van 4 Non Blondes. Het publiek geniet hier volop van en zingt luidkeels mee. Na wat akoestische nummers en ballads is het weer tijd om keihard te gaan rocken. Er wordt naast een gitaarsolo ook een bas solo gespeeld en de band laat zien wat zij in huis hebben. Jammer genoeg krijgen zij kort hierna te horen dat er nog maar tijd is voor één laatste nummer. Zij laten het publiek kiezen of er nog een ballad gespeeld moet worden of dat ze nog één keer alles uit de kast moeten halen. Voor dit laatste wordt gekozen en de avond wordt afgesloten met een knaller.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ