Darla Sinners (Dwaze Zaken, Amsterdam, 13-03-2015)

Facebookrssmail

20150313-DarlaSinners-1Afgelopen vrijdag 13 maart was het eindelijk zover, de albumrelease van het eerste album van de band Darla Sinners. Het album Aaron, geschreven door Jeroen Ligter en in samenwerking met Herman Ypma opgenomen, bevat 10 nummers waarin Jeroen zijn zoontje adviezen geeft over het leven.

Rond 9 uur stroomt het eetcafé Dwaze zaken in Amsterdam vol met familie, vrienden en andere fans van de band. Terwijl de laatste klanten het eetcafe verlaten, begint het voorprogramma. Woodson speelt zijn covers van R Kelly liedjes en tevens eigen geschreven nummers. Een twintigtal rokers die buiten staan kijken door het raam naar binnen en luisteren aandachtig naar Woodson. Helaas blijft het in het café erg rumoerig waardoor hij moeite moet doen om zich verstaanbaar te maken.

20150313-DarlaSinners-2Na een half uur is dan eindelijk het moment aangebroken waarvoor het publiek gekomen is. De Darla Sinners gaan optreden. Jeroen begint met het bedanken van iedereen die aan het album heeft meegewerkt waarna drummer Herman start met het inzetten van het eerste nummer. De band speelt met veel enthousiasme en trots. Trots dat ze eindelijk de nummers aan het grote publiek kunnen laten horen.

Na 1 nummer stopt de band en stapt John Schoorl naar voren. De dichter, journalist van de Volkskrant en tevens vriend van Jeroen zou de show beginnen met het voorlezen van een gedicht maar aangezien dat niet gebeurd is grijpt hij nu zijn kans. Luidkeels en het publiek tot stilte manend leest hij zijn gedicht ‘Jules draait een plaatje’ voor. Er is geen gedicht wat beter past bij deze avond.

20150313-DarlaSinners-3De band speelt weer door. Ondanks dat de adviezen in de nummers bedoeld zijn voor zijn kind, voelt het alsof de band het tegen het publiek praat. Iedere volwassene herkent denk ik wel waarover gezongen wordt, levenslessen en ervaringen die een ieder heeft geleerd of meegemaakt.

Na een paar rustige nummers roept Jeroen ‘Het is tijd om los te gaan met de heupen’ waarna een vrolijk nummer wordt ingezet en de voorste rij van het publiek begint te swingen. Inmiddels is er een uur gespeeld wanneer de show aan zijn einde komt. Het was een mooie en gezellige avond. Een première van een album om trots op te zijn!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ