Happy birthday Deron Miller

Facebookrssmail

Deron John Miller werd geboren 21 mei 1976 en is een Amerikaanse muzikant, producer en acteur. Hij is vooral bekend als de leadzanger en gitarist van de uit West Chester, Pennsylvania afkomstige heavy metal band CKY , een band ontstaan in 1998 en waarvan hij mede-opgerichter is. Voorafgaand aan CKY speelde Deron Miller in de band Foreign Objects met CKY drummer Jess Margera. Deron Miller speelt naast CKY in de melodieuze death metal band World Under Blood.

Deron Miller zijn eerste muzikale invloed, op de leeftijd van drie jaar, was Kiss gitarist Ace Frehley toen hij nog pianolessen had. Hij begon met gitaarlessen op de leeftijd van acht, nadat de passie in de piano verloor. Later werd hij beïnvloed door de death metal band Death, de vocalen van zanger Chuck Schuldiner en het gitaarspel van James Murphy.

Met CKY was hij verantwoordelijk voor de albums: ‘Volume 1’ (1999), ‘Volume 2’ (1999), ‘Infiltrate•Destroy•Rebuild’ (2002), ‘An Answer Can Be Found’ (2005) en ‘Carver City’ uit 2009. Naast zijn soloalbum ‘Acoustified!’ in 2013 was Miller verantwoordelijk voor het enige World Under Blood album ‘Tactical’ uit 2011.

RockMuZine feliciteert Deron Miller met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ